Witam mam taki problem:
Sprawa 1: nie dziala mi spryskiwacz tylnej szyby
Sprawa 2: jak wlacze tylnia wycieraczke i podniose klape to przestaje dzialac i mruga swiatlo oswietlajace bagaznik tak mruzy
Sprawa 3: jak wlcza ogrzewanie tylnej szyby to nie dziala i do tego jeszcze delikatnie swieci sie kontrolka obok tj. od przeciwmgielnych
Sprawa 4: jak mam wlaczona ogrzewanie tylnej szyby i wlacze tylnie przeciwmgielne to one nie dzialaja a jak ogrzewanie szyby jest wylaczone to w tedy dzialaja
Przy wduszeniu ogrzewania szyby slychac takie pykniecie
Sprawa 5: czasami po odpaleniu delikatnie swieci sie kontrolka od ogrzewania szyby i przeciwmgielnych tylnich.
Moje pytanie brzmi czy to jest wszystko razem powiazane od czego sie zabrac.
Z gory dzieki za odpowiedz
[B4 all] problemy z elektryka
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Nie wiem czy w Avancie występowały problemy z wiązką idącą do klapy bagażnika. Ale twoje problemy mogą być z nią związane ponieważ gdzieś mogła przełamać się izolacja i kable idące do klapy się stykają albo wilgoć przewodzi prąd pomiędzy poszczególnymi liniami. Ta wiązka jest prawdopodobną przyczyną problemów 2, 3, 4 i 5. Co do problemu 1 mogła paść pompka od spryskiwacz tylnej szyby ale nie wiem gdzie ona się znajduje w Avancie...
- loco_grchw
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Może być brak masy albo zdrowo zniszczona wiązka. Ale druga przyczyna zdarza się najczęściej w sedanach gdzie jest ona mocno gięta przy zamykaniu i otwieraniu klapy.fabian99 pisze:czyli przyczyna najprawdopodobniej jest brak "MASY" ??
Brak masy będzie łatwo wyeliminować bo można ją podać "na krótko".