[B3/B4] Wskaźnik paliwa powoli sie podnosi
-
- Forum Audi 80
[B3/B4] Wskaźnik paliwa powoli sie podnosi
Mam takie pytanie: Czy da sie coś zrobić aby wskaźnik paliwa szybciej sie podnosił bo zazwyczaj trzeba czekać ze trzy minuty i troche to wkurza...
Ostatnio zmieniony 17 maja 2007, 14:25 przez Damian1985, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Niestety nawet zatankowanie do pełna nie pomoże, wskaźnik zawsze będzie się podnosił powoli. Ja śmigam na benzynie i zawsze jak odwiedzam stację benzynową to tankuję pod korek i wskaźnik podnosi się też powoli. Ilość paliwa w zbiorniku nie ma na to wpływu.Misiek_Stce pisze:Tak jest w kazdym jak zatankujesz mało paliwa... zatankuj do pełna i powinien smignąc szybko
8-)
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No tak chłopacy, ale nie chodzi o to. Ale jak będziecie mieli w baku 5-10 litrów to wskazówka będzie powoli sie czaić przez jakiś czas i trudno ustalić ile tam tego paliwa jest w pierwszej chwili, czy można jechać czy nie. A jak jest pełny bak to w pierwszym etami wskazówka śmignie szybko to znaczy że jechać można Po za tym każdy posiadacz własnego samochodu powienien wiedzieć ile mniej wiecej w baku mu zostało. A co do tego powolnego podnoszenia sie to tak jest we Audi i tak samo w VW, więc nic już na to sie nie poradzi.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dokładnie. Z jednej strony fajnie by było, jak by np zaraz po przekręceniu kluczyka wskazówka śmigała na swoją pozycję, ale do życia nie jest mi to potrzebne. Zawsze sam wiem ile tam mniej wiecej jeszcze w zbiorniku mam.bono84 pisze:U mnie też się dzwiga powoli ale co z tego skoro wiem że mam paliwko
-
- Forum Audi 80