Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[90 b3 2.0 PS] Problem z przełącznikiem świateł /wycieraczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lucas_k
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[90 b3 2.0 PS] Problem z przełącznikiem świateł /wycieraczek

Post autor: Lucas_k » 05 lis 2009, 10:03

Witam, niedawno przeglad mi się skończył i już chciałem jechać na stacje ale sprawdziłem jeszcze wszystkie światła i okazało sie że długie nie działąją . Gdy pociągne przełącznik do siebie to włączaja się natomiast gdy chce ustawić na stałe to już nie . Czy to jest bezwątpienia wina przełącznika czy też może problem tkwić w tym że mam światła od b4 połączone "na krótko ". Dodam że już od zakupu kierunkowskazy mi nie odbijały . A wogle powinny czy może w 90 tak już jest ? Natomiast z prawej strony wycieraczki pracują tylko na szybkich obrotach gdy przełącznik jest ustawiony na samej gorze . To już raczej bez watpienia wina przełącznika. I w razie zakupu nowego /uzywanego czy przełącznik od 80 b3 lub b4 bedzie tez pasował ? Powinien być zespolony czy też nie . Znalazlem też jakies 10 pinowe lub 14 pinowe. Jaki w takim razie zamówić do 90 b3 ?

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 05 lis 2009, 11:58

Lucas_k pisze:To już raczej bez watpienia wina przełącznika. I w razie zakupu nowego /uzywanego czy przełącznik od 80 b3 lub b4 bedzie tez pasował ?
Były badajże 3 typy przełączników w Audi B3 i jeden w B4.
W B3 były:
1. "Kwadratowe" od rozpoczęcia produkcji nie wiem dokładnie do którego roku chyba 88?
2. Zaokrąglone do 90r
3. Zaokrąglone z inną kostką w 90r i dalej te same w B4 (tylko lewa strona)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl