Subwoofer - ori audi cabrio
Subwoofer - ori audi cabrio
mam pytanie czy do b4 szła jakaś fabryczna tuba??szkoda mi bagażnika(i tak jest mały) a chciałbym mieć choć trochę basu ,bądź jeśli ktoś ma u siebie dobre rozwiązane tego problemu to proszę o info
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 17:26 przez wonski, łącznie zmieniany 1 raz.
jest opcja zastosowania głośnika free air mniej więcej w miejscu gdzie masz dziurę z workiem na narty. musiał byś go wykręcić i tam na sztywno zamotywać właśnie taki głośnik jedyny minus to to że cały magnes cewka itd głośnika są na wierzchu ( chodź fajnie to wygląda ) to głośnik jest bardzo narażony na uszkodzenia. Sam miałem taki głośnik u siebie tak zamontowany i powiem ci grało to dobrze ale jednak co skrzynia to skrzynia. Chyba że skusisz sie na głośniczek 25 cm w zamkniętej skrzyni powiedzmy 22 l wtedy ta skrzynka jest naprawdę mała a basik już naprawdę dobry jest jeszcze opcja zamontowania głośnika w podłodze bagażnika i wykorzystanie dziury na koło zapasowe jako skrzyni ale wiąże się to z dobrym wygłuszeniem wnęki i dobrym dobraniem głośnika i lub ostatnia propozycja kupić oryginalnego suba np z A6 i zamontować go po prawej stronie bagażnika w tej takiej wnęce ładnie zabudować i po sprawie
no właśnie chciałemzrobić coś z orginalnych opcji audi i tak sobie szukałem tu i uwdzie i tak jak piszesz chciałbym wstawić to po lewej stronie w tej wnęce i myśle o czymś takim http://www.allegro.pl/item772834359_aud ... tywna.html
bo nie wiem czy z a6 nie będzie za duża ta skrzynka
[ Dodano: 2009-10-25, 13:19 ]
no i jak nikt nie ma nic takiego,ani nie wie czy pasuje??
panowie pomóżcie
bo nie wiem czy z a6 nie będzie za duża ta skrzynka
[ Dodano: 2009-10-25, 13:19 ]
no i jak nikt nie ma nic takiego,ani nie wie czy pasuje??
panowie pomóżcie
Mam podobny problem co Ty. Też myślałem na włożeniem suba od A3. Ale myślałeś jak to włożyć? Ten od A3 jest jeszcze w miarę do ogarnięcia ale zabudowa jego w boczku po lewej stronie i tak go zmniejszy bagażnik.
Poważnie zastanawiam się nad zabudową w tunelu na narty. Szukam czegoś żeby tam pasowało.
Poważnie zastanawiam się nad zabudową w tunelu na narty. Szukam czegoś żeby tam pasowało.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Panowie, podstawowa sprawa. Tuba z A3 jest mała... Konkretniej mówiąc głośnik jest mały a w cabrio będzie prawie nie słyszalny... Jeśli nie chcecie zajmować miejsca bagażnika to zostaje wam opcja o której pisał meir.
O zestawie Nokii zapomnijcie bo jest to strasznie słabe...
Ja w tunel wstawił bym jakiś "8 max "10 na twardym zawieszeniu żeby go nie wydmuchało i będziecie mieli kompromis.
O zestawie Nokii zapomnijcie bo jest to strasznie słabe...
Ja w tunel wstawił bym jakiś "8 max "10 na twardym zawieszeniu żeby go nie wydmuchało i będziecie mieli kompromis.