Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Subwoofer - ori audi cabrio

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
wonski
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Subwoofer - ori audi cabrio

Post autor: wonski » 16 paź 2009, 23:01

mam pytanie czy do b4 szła jakaś fabryczna tuba??szkoda mi bagażnika(i tak jest mały) a chciałbym mieć choć trochę basu ,bądź jeśli ktoś ma u siebie dobre rozwiązane tego problemu to proszę o info
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 17:26 przez wonski, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
meir
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: meir » 17 paź 2009, 00:05

jest opcja zastosowania głośnika free air mniej więcej w miejscu gdzie masz dziurę z workiem na narty. musiał byś go wykręcić i tam na sztywno zamotywać właśnie taki głośnik jedyny minus to to że cały magnes cewka itd głośnika są na wierzchu ( chodź fajnie to wygląda ) to głośnik jest bardzo narażony na uszkodzenia. Sam miałem taki głośnik u siebie tak zamontowany i powiem ci grało to dobrze ale jednak co skrzynia to skrzynia. Chyba że skusisz sie na głośniczek 25 cm w zamkniętej skrzyni powiedzmy 22 l wtedy ta skrzynka jest naprawdę mała a basik już naprawdę dobry :) jest jeszcze opcja zamontowania głośnika w podłodze bagażnika i wykorzystanie dziury na koło zapasowe jako skrzyni ale wiąże się to z dobrym wygłuszeniem wnęki i dobrym dobraniem głośnika i lub ostatnia propozycja kupić oryginalnego suba np z A6 i zamontować go po prawej stronie bagażnika w tej takiej wnęce ładnie zabudować i po sprawie :)

Awatar użytkownika
wonski
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wonski » 17 paź 2009, 09:10

no właśnie chciałemzrobić coś z orginalnych opcji audi i tak sobie szukałem tu i uwdzie i tak jak piszesz chciałbym wstawić to po lewej stronie w tej wnęce i myśle o czymś takim http://www.allegro.pl/item772834359_aud ... tywna.html
bo nie wiem czy z a6 nie będzie za duża ta skrzynka :/

[ Dodano: 2009-10-25, 13:19 ]
no i jak nikt nie ma nic takiego,ani nie wie czy pasuje??
panowie pomóżcie :)

Awatar użytkownika
desperR
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: desperR » 05 lis 2009, 21:14

Mam podobny problem co Ty. Też myślałem na włożeniem suba od A3. Ale myślałeś jak to włożyć? Ten od A3 jest jeszcze w miarę do ogarnięcia ale zabudowa jego w boczku po lewej stronie i tak go zmniejszy bagażnik.
Poważnie zastanawiam się nad zabudową w tunelu na narty. Szukam czegoś żeby tam pasowało.

Awatar użytkownika
wonski
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wonski » 05 lis 2009, 22:08

no wiem ze zmniejszy ale to i tak nic w porównaniu ze zwykłą skrzynką.no w miejscu nart dobrze byłoby wsadzić ten zestaw z nokii ale jeszcze trudniej to dostać niż dopasować ten z a3 :P

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 06 lis 2009, 13:54

Panowie, podstawowa sprawa. Tuba z A3 jest mała... Konkretniej mówiąc głośnik jest mały a w cabrio będzie prawie nie słyszalny... Jeśli nie chcecie zajmować miejsca bagażnika to zostaje wam opcja o której pisał meir.
O zestawie Nokii zapomnijcie bo jest to strasznie słabe...

Ja w tunel wstawił bym jakiś "8 max "10 na twardym zawieszeniu żeby go nie wydmuchało i będziecie mieli kompromis.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl