[all] światło w bagażniku
-
- Forum Audi 80
[all] światło w bagażniku
Orientuje się ktoś jak mozna zalożyc swiatlo w bagażniku. Powiem szczerze to szukanie po omacku w nocy bardzo mnie irytuje.Może ma ktoś jakieś pomysły
-
- Forum Audi 80
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
dziwne bo nawet o tym nie wiedziałem
jasne że możesz <ok>
powiem jak to zrobić z lampką z coupe:
-kupujesz taką+ zwykłą krańcówkę
-wybierasz miejsce na nią, najlepiej w ściance pod zamkiem
-wycinasz prostokątny otwór w wykładzinie ścianki,mniejszy od lampki(musisz zrobić szablon)
-wkładasz żarówkę i lampkę
-przeciągasz przewody i podpinasz najlepiej pod oświetlenie z tyłu lub pod + od pompki którą masz w bagażniku(jesli posiadasz cz)
-wybierasz miejsce pod krańcówkę i cieszysz się lampką <ok>
jasne że możesz <ok>
powiem jak to zrobić z lampką z coupe:
-kupujesz taką+ zwykłą krańcówkę
-wybierasz miejsce na nią, najlepiej w ściance pod zamkiem
-wycinasz prostokątny otwór w wykładzinie ścianki,mniejszy od lampki(musisz zrobić szablon)
-wkładasz żarówkę i lampkę
-przeciągasz przewody i podpinasz najlepiej pod oświetlenie z tyłu lub pod + od pompki którą masz w bagażniku(jesli posiadasz cz)
-wybierasz miejsce pod krańcówkę i cieszysz się lampką <ok>
zerkałem do etki i dla 87 też jest świtało w bagażniku. Ja mam 88r i tez mam ale wyłączone bo gdzieś jest zwarcie. Sprawdź czy nie masz lampki w bagażniku. Jest górą pod tylną półką (włóż głowę do bagażnika i popatrz w góre <ok> ).darnok1985 pisze:w b3 niesteny w mojej wersji niejst ori amam audi 80 1,8s b3 z 87r.. A może dsa się zamontować z B4 co?
Spiczi-a w jakim stanie wizualnym masz przewód po lewej stronie po otwarciu klapy bagażnika?,ja go naprawiałem ze dwa razy,aż wreszcie cały wymieniłem na 7 żyłowy,idą w nim kabelki od przeciwmgielnego,od wstecznego,od podśw.tabl.rej. i od właśnie światełka w bagażniku,które też zrezałem na przełącznik
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
-
- Forum Audi 80
witam
zakupiłem swiatełko do bagaznika . jednak mam maly problem gdyz mi ono niedziała . Znaczy działa dopiero po tym jak przyłoze go do metalowej cześci karoseri. A POZATYM POWIEDZCIE MI JAK UWAS WYGLADA WłANCZANIE TEGO SWIATEłKA BO UMNIE WYCHODZI NA TO ZE BEDZIE SWIECIC CALY CZAS NAWET PO ZAMKNIECIU KLAPY . cO ROBIć???
zakupiłem swiatełko do bagaznika . jednak mam maly problem gdyz mi ono niedziała . Znaczy działa dopiero po tym jak przyłoze go do metalowej cześci karoseri. A POZATYM POWIEDZCIE MI JAK UWAS WYGLADA WłANCZANIE TEGO SWIATEłKA BO UMNIE WYCHODZI NA TO ZE BEDZIE SWIECIC CALY CZAS NAWET PO ZAMKNIECIU KLAPY . cO ROBIć???
Raz to nie masz masy dlatego jak dotykasz części metalowych dopiero się świeci, a dwa tak jak ktoś pisał światełko jest na czujnik zamykasz klapę czujnik jest wciśnięty światełko się nie świeci otwierasz światełko się zapala tak jak w lodówce 8-) Ale i tak się dziwie że nie miałeś ori światła w bagażniku b3 to nie jest tak stare auto by fabryka wypuściła bez światła w w nim chyba że się mylę. A jak chciałeś mieć fajny bagażnik to trzeba było się bawić w diody. <ok>darnok1985 pisze:witam
-
- Forum Audi 80
Ja nie montowałem jeszcze ale na pewno zamontuje. Polega to na tym że kupujesz np. takie coś http://www.allegro.pl/item802338750_pod ... _blue.html <--pierwsza lepsza aukcja żeby nie było ale jak się poszuka znajdzie się coś ciekawego to jest tylko przykład. Montujesz gdzieś w bagażniku podłączasz pod prąd masę robisz sobie włącznik by się nie bawić i masz bajera oświetlanie, a jak chcesz się pobawić to zawsze możesz puścić instalacje oświetlenie nóg przód i tył jeden włącznik i oświetlenie do bagara drugi załącznik a to wszystko pod zapalniczkę np podłączone. Kombinacji jest wiele i wystarczą podstawy elektryki. jak coś się myle to niech ktoś mnie poprawi. <ok>
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Jezeli nie masz oświetlenia to takie coś jak Zayebatsu podał. Sposób podłączenia jak koledzy wyżej. Jak masz ori światełko to można żarówkę diodową.darnok1985 pisze:mozesz rozwinac temat odnosnie tych diod
Ja u siebie w ori lampce (jak zapewnie wszyscy którzy ją mają) mam żarówkę rurkową. Zamieniłem ją na coś takiego.
Dałem w kolorze białym zimnym. Taką samą wstawiłem do oświetlenia silnika i do podsufitki. Dodatkowo przy rączkach też zmieniłem na T4w diodowe i jest rewela. Świecą naprawdę zacnie. Mogę polecić.
Tylko kwestia podłączenia lampki w bagażniku ale to tak jak koledzy pisali wyżej.
Co do oświetlenia wewnętrznego to zakupiłem takie coś jak na focie niżej tylko 3 diodowy:
Chcę to zamontować przy nogach (z przodu i z tyłu) i myślałem pod włączniki krańcowe w słupkach między drzwiami. Wiecie dokładnie gdzie przebiegają kable żeby jak najłatwiej się w nie wpiąć żeby nie zdejmować połowy tapicerki żeby to znaleźć??
Rozumiem że + do włącznika krańcowego a - do budy i powinno pójść.
Od razu piszę że nie będzie taki tjuningowy niebieski kolor jak na focie tylko zwykły biały zimny. Po prostu kiedyś wpieniło mnie jak mi coś wieczorem spadło pod siedzenia i nie mogłem tego znaleźć. Więc nie krzyczcie że to wieś.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH