Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[all] światło w bagażniku

ODPOWIEDZ
darnok1985
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[all] światło w bagażniku

Post autor: darnok1985 » 12 paź 2009, 20:37

Orientuje się ktoś jak mozna zalożyc swiatlo w bagażniku. Powiem szczerze to szukanie po omacku w nocy bardzo mnie irytuje.Może ma ktoś jakieś pomysły

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 12 paź 2009, 20:41

Nie wiem jak to jest w B3 ale w B4 światło w bagażniku jest w ori.

darnok1985
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: darnok1985 » 12 paź 2009, 20:48

w b3 niesteny w mojej wersji niejst ori amam audi 80 1,8s b3 z 87r.. A może dsa się zamontować z B4 co?

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 12 paź 2009, 21:14

dziwne bo nawet o tym nie wiedziałem :-/
jasne że możesz <ok>
powiem jak to zrobić z lampką z coupe:
-kupujesz taką+ zwykłą krańcówkę
-wybierasz miejsce na nią, najlepiej w ściance pod zamkiem
-wycinasz prostokątny otwór w wykładzinie ścianki,mniejszy od lampki(musisz zrobić szablon)
-wkładasz żarówkę i lampkę
-przeciągasz przewody i podpinasz najlepiej pod oświetlenie z tyłu lub pod + od pompki którą masz w bagażniku(jesli posiadasz cz)
-wybierasz miejsce pod krańcówkę i cieszysz się lampką <ok>

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 13 paź 2009, 01:02

darnok1985 pisze:w b3 niesteny w mojej wersji niejst ori amam audi 80 1,8s b3 z 87r.. A może dsa się zamontować z B4 co?
zerkałem do etki i dla 87 też jest świtało w bagażniku. Ja mam 88r i tez mam ale wyłączone bo gdzieś jest zwarcie. Sprawdź czy nie masz lampki w bagażniku. Jest górą pod tylną półką (włóż głowę do bagażnika i popatrz w góre <ok> ).

Awatar użytkownika
Tomiko9
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Tomiko9 » 13 paź 2009, 13:03

Spiczi-a w jakim stanie wizualnym masz przewód po lewej stronie po otwarciu klapy bagażnika?,ja go naprawiałem ze dwa razy,aż wreszcie cały wymieniłem na 7 żyłowy,idą w nim kabelki od przeciwmgielnego,od wstecznego,od podśw.tabl.rej. i od właśnie światełka w bagażniku,które też zrezałem na przełącznik ;-)
Pozdrawiam!

darnok1985
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: darnok1985 » 01 lis 2009, 16:58

witam

zakupiłem swiatełko do bagaznika . jednak mam maly problem gdyz mi ono niedziała . Znaczy działa dopiero po tym jak przyłoze go do metalowej cześci karoseri. A POZATYM POWIEDZCIE MI JAK UWAS WYGLADA WłANCZANIE TEGO SWIATEłKA BO UMNIE WYCHODZI NA TO ZE BEDZIE SWIECIC CALY CZAS NAWET PO ZAMKNIECIU KLAPY . cO ROBIć???

Awatar użytkownika
ryju
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ryju » 01 lis 2009, 17:07

Ja mam audi b3 i mam światło ori. Kabel po lewej stronie mam już "rozpruty" i również naprawiałem go kilka razy. Na klapie bagażnika jest taki "bolec", który wciska się po zamknięciu klapy i wtedy światło gaśnie. Musisz coś takiego sobie dokupić albo zrobić na kablu przełącznik. Powodzenia :lol:

Awatar użytkownika
kaczaza5
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kaczaza5 » 01 lis 2009, 17:45

A ja mam ogólnie 3 światełka do podświetlenia bagażnika :mrgreen:
Jedno popsute na górze tak jak pisał spiczi, i dwa jak włącze światła to mam w lampach takie plasticzki, że mi to świeci do bagażnika 8-)

Awatar użytkownika
Zayebatsu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Zayebatsu » 01 lis 2009, 18:16

darnok1985 pisze:witam

zakupiłem swiatełko do bagaznika . jednak mam maly problem gdyz mi ono niedziała . Znaczy działa dopiero po tym jak przyłoze go do metalowej cześci karoseri. A POZATYM POWIEDZCIE MI JAK UWAS WYGLADA WłANCZANIE TEGO SWIATEłKA BO UMNIE WYCHODZI NA TO ZE BEDZIE SWIECIC CALY CZAS NAWET PO ZAMKNIECIU KLAPY . cO ROBIć???
Raz to nie masz masy dlatego jak dotykasz części metalowych dopiero się świeci, a dwa tak jak ktoś pisał światełko jest na czujnik zamykasz klapę czujnik jest wciśnięty światełko się nie świeci otwierasz światełko się zapala tak jak w lodówce 8-) Ale i tak się dziwie że nie miałeś ori światła w bagażniku b3 to nie jest tak stare auto by fabryka wypuściła bez światła w w nim :-/ chyba że się mylę. A jak chciałeś mieć fajny bagażnik to trzeba było się bawić w diody. <ok>

darnok1985
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: darnok1985 » 01 lis 2009, 23:20

A jak chciałeś mieć fajny bagażnik to trzeba było się bawić w diody. <ok>[/quote]

witam

mozesz rozwinac temat odnosnie tych diod jakies foty albo cis jak takie diony montowałe . Bede bardzo wdzieczny
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zayebatsu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Zayebatsu » 01 lis 2009, 23:33

Ja nie montowałem jeszcze ale na pewno zamontuje. Polega to na tym że kupujesz np. takie coś http://www.allegro.pl/item802338750_pod ... _blue.html <--pierwsza lepsza aukcja żeby nie było ale jak się poszuka znajdzie się coś ciekawego to jest tylko przykład. Montujesz gdzieś w bagażniku podłączasz pod prąd masę robisz sobie włącznik by się nie bawić i masz bajera oświetlanie, a jak chcesz się pobawić to zawsze możesz puścić instalacje oświetlenie nóg przód i tył jeden włącznik i oświetlenie do bagara drugi załącznik a to wszystko pod zapalniczkę np podłączone. Kombinacji jest wiele i wystarczą podstawy elektryki. jak coś się myle to niech ktoś mnie poprawi. <ok>

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 07 lis 2009, 11:30

darnok1985 pisze:mozesz rozwinac temat odnosnie tych diod
Jezeli nie masz oświetlenia to takie coś jak Zayebatsu podał. Sposób podłączenia jak koledzy wyżej. Jak masz ori światełko to można żarówkę diodową.
Ja u siebie w ori lampce (jak zapewnie wszyscy którzy ją mają) mam żarówkę rurkową. Zamieniłem ją na coś takiego.
Obrazek
Dałem w kolorze białym zimnym. Taką samą wstawiłem do oświetlenia silnika i do podsufitki. Dodatkowo przy rączkach też zmieniłem na T4w diodowe i jest rewela. Świecą naprawdę zacnie. Mogę polecić.
Tylko kwestia podłączenia lampki w bagażniku ale to tak jak koledzy pisali wyżej.

Co do oświetlenia wewnętrznego to zakupiłem takie coś jak na focie niżej tylko 3 diodowy:
Obrazek
Chcę to zamontować przy nogach (z przodu i z tyłu) i myślałem pod włączniki krańcowe w słupkach między drzwiami. Wiecie dokładnie gdzie przebiegają kable żeby jak najłatwiej się w nie wpiąć żeby nie zdejmować połowy tapicerki żeby to znaleźć??
Rozumiem że + do włącznika krańcowego a - do budy i powinno pójść.
Od razu piszę że nie będzie taki tjuningowy niebieski kolor jak na focie tylko zwykły biały zimny. Po prostu kiedyś wpieniło mnie jak mi coś wieczorem spadło pod siedzenia i nie mogłem tego znaleźć. Więc nie krzyczcie że to wieś.

Awatar użytkownika
Audi88
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi88 » 28 gru 2010, 14:45

Siemanko ,
Moze troszke odswieze temat :)
Tez nie mam lampki w bagazniku i chce zrobic sobie samemu ;)
tylkoo....pod co ja podlaczyc ? auto na gazniku . czy trzeba prowadzic prad az od aku ? ; (

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 31 gru 2010, 13:27

Masz fabryczny centralny zamek?
Możesz prąd wziąć z pompki centralnego z.

Albo poszukaj może masz pod półką puszczony kabel z plusem do lampki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl