[B4 Cabrio ] Zbiornik spryskiwacza
[B4 Cabrio ] Zbiornik spryskiwacza
Nie wiem czy fachowo nazwałem temat.. ale przechodząc do problemu:
Mam problem ze zbiornikiem na płyn do spryskiwaczy do szyb. Wlewam niewielką ilość "pod korek" po czym płyn opada o ok. 2 cm i nic się dalej nie dzieje, więc dolewam te brakujące 2 cm. "pod korek" i znowu opada o 2 cm.. Wydaje mi się, że płynu jest niewiele, ponieważ nie miałem okazji ostatniogo dolewać a trochę go używałem. Wie ktoś w czym może być problem?
Mam problem ze zbiornikiem na płyn do spryskiwaczy do szyb. Wlewam niewielką ilość "pod korek" po czym płyn opada o ok. 2 cm i nic się dalej nie dzieje, więc dolewam te brakujące 2 cm. "pod korek" i znowu opada o 2 cm.. Wydaje mi się, że płynu jest niewiele, ponieważ nie miałem okazji ostatniogo dolewać a trochę go używałem. Wie ktoś w czym może być problem?
Ostatnio zmieniony 08 lis 2009, 00:45 przez quick, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- siwusek216
- Forum Audi 80
Wiem o co biega i mam tak samo. A jak by to wytłumaczyć innym hmm do pustego zbiornika wlewasz 2L płynu i na "szyjce" zbiornika pojawia się piana a za chwile poziom płynu ze już niby pełny zbiornik a po kilku sekundach linia wody opada i znowu można dolewać wchodzi pól litra i znów to samo jakby efekt "wąskiego gardła".
- siwusek216
- Forum Audi 80
Zaglądałem normalnie igła.Niki20 pisze:Wygląda na to jakby zbiorniczek na płyn był zagięty albo coś w tym stylu... :roll: Najlepiej zaglądnąć.
Trzeba będzie sprawdzić pewnie w tym celu trzeba wyjąc zbiornik... I tak musze to zrobić bo nie działa kontrolka od poziomu płynu w ACIC69 pisze:Nie jestem pewny, ale wydaje mi się, że gdzieś na górze zbiornika (pod błotnikiem) powinien być otworek odpowietrzający.
- siwusek216
- Forum Audi 80