[B3, 6A, lpg] problem po strzale gazu
[B3, 6A, lpg] problem po strzale gazu
Witam, na wstępie prosiłbym o nie pisanie postów typu: tego silnika się nie gazuje. Do rzeczy wczoraj jak zwykle odpaliłem autko na Pb i wolniutko się toczyłem, gdy temperatura osiągnęła minimalne stadium dodałem gazu, żeby przepiąć się na lpg i tu niespodzianka: bum (spotkało mnie to po raz pierwszy, a na lpg zrobiłem tym autkiem około 40 tys. km), zatrzymałem autko, zepchnąłem na bok, podniosłem maskę, znalazłem grzybek antystrzałowy, wywaliło go z gumy przepływomierza, złożyłem wszystko ale autko już nie odpaliło, zostałem scholowany pod dom, i wieczorkiem spróbowałem odpalić, zapalil na dotyk, pochodził ok. 4min na Pb i zgasł, i już się nie dał odpalić. To samo działo się rano, silnik jak jest zimny pracuje normalnie, chwilkę pochodzi, zaczynają wariować obroty i gaśnie, dolot jest szczelny, proszę o pomoc. pozdrawiam.
No hej nie bedę pisał bzdur tylko kilka pytań konkretnych jaka to jest instalacja gazowa firma i której generacji ?czy jak pisałeś przełancza sie od temperatury jak zaznaczyłeś czy od obrotów silnika bo to kwestja rozwjązania technicznego a wtedy będe miał konkretne wskazówki bo jeśli to nie jest sekwencja to wspólnymi siłami sądze usuniemy ten mankament :-> pozdrawiam i pisz na moja prywatną poczte adres jest dostępny bo jestem klubowiczem pozdrawiam
Instalacja BRC III generacji, ale już niekompletna, bo gaziarze u mnie wymieniali centralkę i jeszcze jakąś kostkę wrzucili jakiś rok temu, autko przełącza się od obrotów na gaz, tylko robię to dopiero po tym jak autko złapie temperaturkę. Dodam, że tydzień wcześniej wymieniłem filterek powietrza, ale wszystko było w porządku.
-
- Forum Audi 80
kolego jesli chodzi o przepływke to jak jest audika jest zimna i odpali normalnie a pozniej juz nie chce to masz gdzies nieszczelny dolot na gumie i musisz go poszukac. Ja maiłem kiedys tez tak i okazało sie ze te grzybki antywybuchowe do gazu to lipa. auto nie do jazdy. Ja je wyrzuciłem i wstawiłem org gume. oprócz tego przyspieszyłem zapłon i zmniejszyłem delikatnie dawke gazu od tamtej pory zero strzału i frajda z jazdy. Jesli to nie to bedziemy kombinowac dalej. pozdro