Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b3 1.8 JN] Ke-jetronic+lpg

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
sliszew
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sliszew » 19 maja 2007, 22:56

pamietajcie jedynie o czestej wymianie filtra gazu (jak jest bo u mnie sitko siedzi)no i wymiana parownika okolo co 100tys.lub jego gumowe membrany-bo z czasem sztywnieja i niesa tak elastyczne przez co auto dostaje przy butowaniu ubogiej mieszanki ,wzrasta temp.spalania,wypali uszczelkęitd..

rash
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rash » 30 maja 2007, 20:51

Radek5V pisze:Witam! Posiadam silnik 2.0 PS 5 cylindrów, na LPG od założenia przejechałem 12 tyś. km niby mało ale odpukać hula beż najmniejszych zarzutów
[...]
A co to za instalacja? Można jakieś szczegóły? Jaka cena?

Łukasz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Łukasz » 08 cze 2007, 21:56

witam klubowiczów, mam teoretyczne pytanie, co by było kiedy do instalacji lpg dodac jakis siłownik, elektromagnes, lub tym podobne, który w momencie przełączenia na gaz podnosiłby klapę przepływomierza w pozycję max. do góry wtedy precyzyjny układ wtrysku
nie musiałby pracowac '' na sucho '' a więc nie zacierałby się, a i zjawisko strzałów może nie było by tak groźne. ps, nie jest to mój pomysł gdzies o tym przeczytałem wcześniej. pozdrawiam :-D

Awatar użytkownika
grzesce
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: grzesce » 12 cze 2007, 09:49

sliszew pisze:pamietajcie jedynie o czestej wymianie filtra gazu (jak jest bo u mnie sitko siedzi).
Szybkie pytanie - szybka odpowiedź - Co ile (km) powinno wymieniac sie srednio taki filtr??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl