[b4, 1Z,93] Predkośc a obroty
[b4, 1Z,93] Predkośc a obroty
Kolega który też ma 1Z tyle że (Pierburg) ja mam Boscha, że powyżej 120km mój samochód jest słaby wolniej przyśpiesza niż jego. Da się nim pocisnąć 160 nawet 170 z górki jechałem ale już wtedy ledwo co. Byłem u Adama i (określił po stuknięciu w okolicach wtrysku) że wtryski mi się zacinają (parę razy tak się stało przy 120 i 130 przy bucie) Z tego co wiem to raczej nie jest ten powód.
Jak to jest u Was. Do jakiej prędkości Wy cisnęliście seryjne 1Z ?
Jaką macie prędkość na 3 biegu przy 3000tyś. u mnie 80km?
Czytałem o wycięciu Katalizatora czy to możne być to?
Jak to jest u Was. Do jakiej prędkości Wy cisnęliście seryjne 1Z ?
Jaką macie prędkość na 3 biegu przy 3000tyś. u mnie 80km?
Czytałem o wycięciu Katalizatora czy to możne być to?
-
- Forum Audi 80
Przyśpieszanie
No dobra panowie ale oprócz kata jaką może być przyczyna, że przy większych prędkościach gorzej przyśpiesza?
Witam kolego <ok> Ja mam seryjnego 1z i do tego w avancie <ok> licznikowo poszedł 185km/h,i nic niewycinałem,nic nierobiłem.Oponki mam 195/65/r15 więc uważam że prędkośc była zadowalająca jak na 90km <ok>
Kolego a sprawdz np filtr może się zabrudził.
A co do tego że brakuje ci mocy,to ja też tak czasami mam,podchodzi do 140 i nagle zegar staje gaz trochę do podlogi i nic,a gdy zwalniam i z powrotem to przyspiesza juz wpożadku,ale mi to nieprzeszkadza,poprostu wolniej przyspieszam nie odrazu w podloge i jest <ok>
Kolego a sprawdz np filtr może się zabrudził.
A co do tego że brakuje ci mocy,to ja też tak czasami mam,podchodzi do 140 i nagle zegar staje gaz trochę do podlogi i nic,a gdy zwalniam i z powrotem to przyspiesza juz wpożadku,ale mi to nieprzeszkadza,poprostu wolniej przyspieszam nie odrazu w podloge i jest <ok>
no ja na twoim miejscu zrobil bym sobie logi statystyczne czy nie ma bledow i sprawdzil map sensorek kabelek ktory idzie do naszego komputerka ;pA co do tego że brakuje ci mocy,to ja też tak czasami mam,podchodzi do 140 i nagle zegar staje gaz trochę do podlogi i nic,a gdy zwalniam i z powrotem to przyspiesza juz wpożadku,ale mi to nieprzeszkadza,poprostu wolniej przyspieszam nie odrazu w podloge i jest
juz nie zasmiecam tematu