[80 B4 AAZ] Jak u Was w AAZ wygląda 0-100 km/h?
[80 B4 AAZ] Jak u Was w AAZ wygląda 0-100 km/h?
Witam!
Nagrałem filmik od 0 do 100 km/h moją Audicą 1.9TD AAZ (75HP) i wydaje mi się, że coś nie tak jest z nią.. Od zera do setki potrzebuje ok 24 sekundy.. Ile Wasze aazetki robią 0-100?
>>FILM<<
Nagrałem filmik od 0 do 100 km/h moją Audicą 1.9TD AAZ (75HP) i wydaje mi się, że coś nie tak jest z nią.. Od zera do setki potrzebuje ok 24 sekundy.. Ile Wasze aazetki robią 0-100?
>>FILM<<
Re: [80 B4 AAZ] Jak u Was w AAZ wygląda 0-100 km/h?
24 sek od o do 100 :shock:k11h pisze:Witam!
>>FILM<<
to ja swoim 1,6d (54KM) sie szybciej rozpedze. Napewno masz coś nie tak. Na filmiku 100 łapałeś 4 biegiem?
Wg Centrum audi powinieś mieć do setki 17,5sek. Masz kataliztor jeszcze? EGr zaslepiony? Filtry kiedy zmieniane? Może turbo siedzi.
MA SA KRA !!!
napewno cos jest nie tak ....
tak autko jedzei jak pokręcisz 3 śrubkami
a tak jedzie jak pobawisz sie jeszcze z blaszkami:
Napewno masz coś do naprawienia... zacząłbym od podkręcenia dawki paliwa...
Kopci ci auto ??? jeśli tak to pewnie coś z turbiną albo z rurką turbina <-> kolektor wlotowy...
powodzenia <ok>
napewno cos jest nie tak ....
tak autko jedzei jak pokręcisz 3 śrubkami
a tak jedzie jak pobawisz sie jeszcze z blaszkami:
Napewno masz coś do naprawienia... zacząłbym od podkręcenia dawki paliwa...
Kopci ci auto ??? jeśli tak to pewnie coś z turbiną albo z rurką turbina <-> kolektor wlotowy...
powodzenia <ok>
Na filmiku to źle nie wygląda, żeby coś było nie tak :?: Jak na 75KM to dość ładnie idzie do przodu. Ale 24 sekundy to trochę za dużo mi się wydaje. Ale możlwe, w jakim stanie jest silnik?, na pewno jeszcze czarno za nim nie jest. Przyśpieszenie nie złe, według mnie. Trochę jedno do drugiego nie pasuje co napisałem, bo na filmiku ok, ale 24s to dużo.
Pozdrawiam, niech się inni z AAZ wypowiedzą. <ok>
Pozdrawiam, niech się inni z AAZ wypowiedzą. <ok>
Bierzcie również pod uwagę moje niedoświadczenie Dziś próbowałem na trójce do stówy i udało się, ale nie wiem czy to dobrze dla silnika, czy nie za wysokie obroty, bo drze się trochę, a nawet bardzo, ale to diesel w końcu..
Filtr paliwa ostatnio wymieniany, powietrza daawno nie wymieniany.. Ojciec bawił się trochę dawką paliwa, bo wychodziło, że sporo pali, więc przykręcił trochę, ale większej różnicy nie zauważyłem..
Filtr paliwa ostatnio wymieniany, powietrza daawno nie wymieniany.. Ojciec bawił się trochę dawką paliwa, bo wychodziło, że sporo pali, więc przykręcił trochę, ale większej różnicy nie zauważyłem..
po pierwsze zmienil bym filtr paliwa filtr powietrza... nastepnie olej bo pewnie tez byl nie zmieniany dawno...
podkrecil dawke paliwa, wywalil katalizator i sprawdzil wtrysk sterujacy jedna z objaw padania jest zamulony silnik...a i zaslep sobie egr
na jedynce normalnie buja ale pozniej na 2 i 3 widze ze jest zamulony na tym filmiku
Dodam jeszcze ze nic sie nie statnie jesli bedziesz czasami podciagal swoj samochod do do wiekszych obrotow.... ja swoja np na 4 dociagnelem do 140..
Jescze takie pytanie na jakim oleju jezdzisz...[/quote]
podkrecil dawke paliwa, wywalil katalizator i sprawdzil wtrysk sterujacy jedna z objaw padania jest zamulony silnik...a i zaslep sobie egr
na jedynce normalnie buja ale pozniej na 2 i 3 widze ze jest zamulony na tym filmiku
skopiowalem ten cytat z twojej cnotki... i wydaje mi sie ze ma 90 koni a nie 75...Dziś jest premiera mojej (bardziej mojej mamy) osiemdziesiątki B4 1,9TD z 94 roku! Auto sprowadzone w 2004 r.. Ten szatan ma 75KM i..
Dodam jeszcze ze nic sie nie statnie jesli bedziesz czasami podciagal swoj samochod do do wiekszych obrotow.... ja swoja np na 4 dociagnelem do 140..
Jescze takie pytanie na jakim oleju jezdzisz...[/quote]
Ostatnio zmieniony 11 lis 2009, 15:58 przez levis1991, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój AAZ robi 100 tkę w ok.15 sek. ale dopiero po wymianie boost pina w pompie .Przed wymianą robił to w ok.20sek.Ostatnio chodzi mi po głowie zmiana TD eka na TDI ,podoba mi się dżwięk jaki wydaje z siebie TDI no i jego spalanie mniejsze o dobre 1,5 litra na 100 km,czego nie stety nie da się osiagnąć w TD eku ...Martwią mnie tylko te czujniki którymi naszpikowany jest TDI i komp który głupieje jak któryś czujnik padnie ,ale zawsze można zrobić mTDI co prawda bez zbytniej ingerencji w pompę wtryskową szału nie ma ale spalanie pięknie niskie ...
Ostatnio zmieniony 11 lis 2009, 19:00 przez muniorek, łącznie zmieniany 1 raz.
dźwięk można uzyskać , a spalanie to bez przesady , a ile ci pali :?:muniorek pisze:Ostatnio chodzi mi po głowie zmiana TD eka na TDI ,podoba mi się dżwięk jaki wydaje z siebie TDI no i jego spalanie mniejsze o dobre 1,5 litra na 100 km,czego nie stety nie da się osiagnąć w TD eku
tylko pinmuniorek pisze:Mój AAZ robi 100 tkę w ok.15 sek. ale dopiero po wymianie boost pina w pompie .Przed wymianą robił to w ok.20sek.