Nowy serwer
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Witam
Z chęcią bym pomógł, ale nie mam dostępu do konta na którym jest aktualnie nasze forum. Doc nie udostępnił mi tych danych. A z poziomu zarządzania portalem nic nie mogę zrobić.
Problemy wynikają z przeciążenia serwera i tu trzeba rekalmować u dostawcy, jednak bez jakichkolwiek informacji nie wiele zdziałam
Uważam, że nie ma co w tej chwili męczyć Andrzeja tak prozaicznymi sprawami jak działanie forum, więc nie będę się z nim kontaktował o te dane.
Napiszę maila do dostawcy, może coś powiedzą.
Z chęcią bym pomógł, ale nie mam dostępu do konta na którym jest aktualnie nasze forum. Doc nie udostępnił mi tych danych. A z poziomu zarządzania portalem nic nie mogę zrobić.
Problemy wynikają z przeciążenia serwera i tu trzeba rekalmować u dostawcy, jednak bez jakichkolwiek informacji nie wiele zdziałam
Uważam, że nie ma co w tej chwili męczyć Andrzeja tak prozaicznymi sprawami jak działanie forum, więc nie będę się z nim kontaktował o te dane.
Napiszę maila do dostawcy, może coś powiedzą.
-
spiczi
- Forum Audi 80

- Imię: Kris
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 1.6 JK
do tego tez potrzebny jest doc, bo napewno tego syfu jest w cholere. Gdybysmy byli sami na tym serwerze, to wierze, ze mobilizujac sie udalo by sie nam jakos to przyspieszyc.Ale oprocznas na tym serwerze sa jeszcze chyba 3 czy 4 kluby. i wszystkie pewnie na scrypcie by Przemo.grze pisze:jmm, czy dostałeś odpowiedź od dostawcy serwera?
mam jeszczepytanko: czy gdyby każdy wykasował swoje zalegające w skrzynce PW, to czy serwer nie zacząłby funkcjonować lepiej?
edit: widdze ze ktos w koszu posprzatał. Moze by usunał temat z konkursem i konkursem na audi 80. I tak chyba nikt tam nie zaglada. Można tez usunącprawie wszystkie teamty z działu kupujemy audi, bo stare ogloszenia sa nie aktualne, a w nowych zawsze sie ktos wypowiada.
Jakby sie tak zmobilizował to i wdziale sympatyków tez troche tego spamu jest.
Troche mobilizacji i wiele można by zrobić.
-
Audi 80 Polska
- Forum Audi 80

- Imię: Andrzej Cz
Ja przedstawię swoją teorię.
Na naszym forum cały czas pracują jakieś boty wyszukiwarek (Mediapartners-Google, MSIE 8.0, Yahoo! Slurp/3.0[, Twiceler-0.9 http://www.cuil..., NewspointBot/1.0) zwykle przynajmniej trzy, czasem cztery a nawet pięć. Jeśli pomnożyć to przez ilość for które są na serwerze to daje 12-20 botów, które jednocześnie obciążają serwer na którym jest nasze i inne fora.
Rozwiązaniem byłoby uniemożliwienie przeglądania niektórych działów dla niezalogowanych użytkowników. Oraz poczytanie instrukcji botów, które przekopują nasze forum i dodanie wg. nich skryptów konfigurujących je, aby rzadziej katalogowały zawartość forum.
Na naszym forum cały czas pracują jakieś boty wyszukiwarek (Mediapartners-Google, MSIE 8.0, Yahoo! Slurp/3.0[, Twiceler-0.9 http://www.cuil..., NewspointBot/1.0) zwykle przynajmniej trzy, czasem cztery a nawet pięć. Jeśli pomnożyć to przez ilość for które są na serwerze to daje 12-20 botów, które jednocześnie obciążają serwer na którym jest nasze i inne fora.
Rozwiązaniem byłoby uniemożliwienie przeglądania niektórych działów dla niezalogowanych użytkowników. Oraz poczytanie instrukcji botów, które przekopują nasze forum i dodanie wg. nich skryptów konfigurujących je, aby rzadziej katalogowały zawartość forum.
- Skuciok
- Forum Audi 80

- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Z tego co mówił Doc boty potrzebne są do dobrego pozycjonowania naszego forum w Googlach.
A ja z innej strony się zapytam:
Może skoro mamy wykupiony jakiśtam serwer to może trzeba do nich zadzwonić i niech ktoś przerestartuje to forum zamiast Doca, czy porobi jakieś ruchy żeby to usprawnić? Na pewno w ichniejszej firmie ktoś taki musi być, nawet jakby trzeba mu było zapłacić to może trzeba ponieść ten koszt. Wieczorami forum jest praktycznie offline
A ja z innej strony się zapytam:
Może skoro mamy wykupiony jakiśtam serwer to może trzeba do nich zadzwonić i niech ktoś przerestartuje to forum zamiast Doca, czy porobi jakieś ruchy żeby to usprawnić? Na pewno w ichniejszej firmie ktoś taki musi być, nawet jakby trzeba mu było zapłacić to może trzeba ponieść ten koszt. Wieczorami forum jest praktycznie offline
odpowiedź masz bodajże pięć postów wyżej.Skuciok pisze: A ja z innej strony się zapytam:
Niestety, tu obowiązuje hasło "pozycjonowanie ponad wszystko"aldi pisze:Rozwiązaniem byłoby uniemożliwienie przeglądania niektórych działów dla niezalogowanych użytkowników. Oraz poczytanie instrukcji botów, które przekopują nasze forum i dodanie wg. nich skryptów konfigurujących je, aby rzadziej katalogowały zawartość forum.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Kontakt:
Może dać ogólne info userom żeby opróżnili swoje skrzynki odbiorcze. Nie wiem czy coś to pomoże, ale można przynajmniej spróbować. Myślę że warto też zwrócić uwagę na zdjęcia jakie zamieszczają userzy, a właściwie jak je zamieszczają, żeby nie wrzucali ich na nasz serwer tylko na serwery zewnętrzne, na przykład fotosika.
-
spiczi
- Forum Audi 80

- Imię: Kris
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 1.6 JK
Można usunąc temat z powitaniami i założyć go od nowa. W tym temacie jest ponad 1000postów. To samo można zrobić z wieloma innymi tematami.Labiel pisze:Może dać ogólne info userom żeby opróżnili swoje skrzynki odbiorcze. Nie wiem czy coś to pomoże, ale można przynajmniej spróbować. Myślę że warto też zwrócić uwagę na zdjęcia jakie zamieszczają userzy, a właściwie jak je zamieszczają, żeby nie wrzucali ich na nasz serwer tylko na serwery zewnętrzne, na przykład fotosika.