[80 b4] szyberdach
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[80 b4] szyberdach
witam.panowie czy da się zrobić coś takiego by podczas jednokrotnego przyciśnięcia przycisku szyberdachu on sie sam całkowicie otwierał lub zamykał a dopiero podczas przytrzymania przycisku szyberdach się otwierał lub zamykał do momentu jego puszczenia??
Ostatnio zmieniony 20 maja 2007, 19:31 przez hudy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- el_scorpion
- Forum Audi 80
Ja mam automatyczne otwieranie i mam inne pytanie. Wie ktoś może czy można by było przerobić sterowanie automatem od szyberdachu tak żeby zamykał się także automatycznie? Strasznie mnie wkurza jak muszę po przyjechaniu na parking jeszcze trzymać przez jakiś czas ten przycisk. Myślałem żeby przeszczepić jakąś elektroniką z automatycznych elektrycznych szyb, ale może wy macie jakieś pomysły na to rezanko?
Jak masz z automatycznym otwieraniem to już jest elektronika i można to przerobić. Na stronie www.rezacze.pl jest opis. Można jeszcze wsadzić silnik od A4, chłopaki z CCCO już zrobili tam domykanie. Można też zrobić domykanie za pomocą funkcji komfort z alarmu - tu jest kilka rozwiązań.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Panowie, ja może nie do końca w temacie, ale pozwólcie że zapytam. Z moim szybrem mam taki problem, że czasami mi się ścina. Tzn. nie chce zastartować, a w czasie jak trzymam przycisk to przekaźnik (ten przy mechanizmie w podsufitce) piszczy. Możecie mnie naprowadzić gdzie mam szukać tego przyczyny? Dodam, że oba przekaźniki opowiadające za jego pracę już przeczyściłem i przelutowałem, ale po tym zabiegu nie ma żadnej poprawy.
- el_scorpion
- Forum Audi 80
nie znalazłem na www.rezacze.pl opisu . Silnik sam z a4 wystarczy czy z całą elektroniką? W alarmie rozumiem coś jakby domykanie okien, tylko że podłączone do szyberdachu?
Silnik szyberka z A4 wygląda tak;
Głowy nie dam ale z tego co się orientowałem elektronika w tym silniku sama rozpoznaje w którą stronę jest szyber otwarty a zamykanie polega na podaniu sygnału na odpowiedni pin.
Co do sterowania z alarmu to trzeba wstawić krańcówkę do pobrania sygnału (czyli określenia w którą stronę jest szyber otwarty) i przekaźniki do zamykania. A tego opisu też nie znalazłem.
Głowy nie dam ale z tego co się orientowałem elektronika w tym silniku sama rozpoznaje w którą stronę jest szyber otwarty a zamykanie polega na podaniu sygnału na odpowiedni pin.
Co do sterowania z alarmu to trzeba wstawić krańcówkę do pobrania sygnału (czyli określenia w którą stronę jest szyber otwarty) i przekaźniki do zamykania. A tego opisu też nie znalazłem.
było coś podobnego: manual -> elektryczny
viewtopic.php?t=15662&highlight=szyberdach
viewtopic.php?t=15662&highlight=szyberdach