Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 TDI 1Z] pierburg a bosch - różnice widoczne

ODPOWIEDZ
Arcan84

[B4 1.9 TDI 1Z] pierburg a bosch - różnice widoczne

Post autor: Arcan84 » 11 lis 2009, 19:38

Witam. Dawno mnie tutaj nie było ale wracam z wielkim dylematem a raczej z prośba o lekcje o konstrukcji TDi 1Z. Mianowicie uzywałem opcji szukaj ale nikt nic konkretnie nie opisał.
Jak odróznić gołym okiem - lub generalnie ogółem jak odróznic silnik 1Z czy jest na Boschu czy na pierburgu. Ilekroć podniose maske w B4 w góre to nie jestem w stanie odróznić jaki to rodzaj TDi. czytałem ze jedne maja wiecej momentu - drugie mniej...
Bede niesamowicie wdzieczny za nauke, opisy lub poprostu wyjaśnienie mi jak to odrózniać.
Mam nadzieje ze nie naruszyłem regulaminu a jak napisałem w złym dziale to przepraszam i prosze o przeniesienie.

Awatar użytkownika
ibizablue
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ibizablue » 11 lis 2009, 19:43

Spojrz na obudowe filtra powietrza.Jest tam przeplywomierz i bedzie na nim napis Pierburg lub Bosch.Chyba o to ci chodzi.Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Re: [B4 1.9 TDI 1Z] pierburg a bosch - różnice widoczne

Post autor: spiczi » 11 lis 2009, 20:18

Arcan84 pisze:Mianowicie uzywałem opcji szukaj ale nikt nic konkretnie nie opisał.
kiepsko :lol:

:arrow: https://audi80.pl/b4-1z-bosch-a-pier ... e&start=45 str 4.

najważniejsza różnica to przepływka - takie coś przy filtrze powietrza na której pisze czy to bosch czy pierburg, dodatkowo inny jest nastawnik przy pompie, inna wiązka i ECU.

karol121
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karol121 » 12 lis 2009, 08:33

spiczi pisze:najważniejsza różnica to przepływka - takie coś przy filtrze powietrza na której pisze czy to bosch czy pierburg, dodatkowo inny jest nastawnik przy pompie, inna wiązka i ECU.
roznia sie jeszcze wtryskami a taka inna niewidoczna jeszcze cecha to roznia sie fazami rozrzadu

muniorek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: muniorek » 12 lis 2009, 09:50

karol121 pisze:roznia sie jeszcze wtryskami a taka inna niewidoczna jeszcze cecha to roznia sie fazami rozrzadu
Jesteś pewien? Bo wtedy musiały by mieć inne wałki rozrządu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl