Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[all B3/B4] Multufunkcyjna kierownica 4R od A6 C6

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 14 lis 2009, 07:53

Cichy pisze:Diagnosta jak to zauważy to napewno nie podbije.
Napewno będzie tam zaglądał <lupa>
Cichy pisze:chyba 7 rodzajów kierownic
Cichy pisze:Jestem na NIE.
Chyba to Ci się forum z Mam talent pomyliło.
Czytaj dokładnie posty i dopiero się wypowiadaj, przestań atakować ludzi swoimi wypowiedziami nie znając do końca tematu.

Awatar użytkownika
Cichy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Cichy » 14 lis 2009, 10:48

Ja tu nie chce kogoś obrażać czy coś takiego, forum jest do wymiany opini i doświadczeń, jak zobaczyłem cięcie gięcie i piłowanie to dla mnie nie wygląda to bezpiecznie i profesjonalnie. Nie chciał bym żeby we mnie albo w kogoś innego wjechał ktoś inny tylko dlatego bo mu kierownica w rękach została.
Ja miałem kiedyś w poprzednim aucie włożoną inną kierownice - nawet pasowała bez piłowania i diagnosta mnie odesłał z kwitkiem musiałem zmienić na oryginalną.

w.a.n.t.e.d
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: w.a.n.t.e.d » 14 lis 2009, 11:05

Cichy pisze:Ja miałem kiedyś w poprzednim aucie włożoną inną kierownice - nawet pasowała bez piłowania i diagnosta mnie odesłał z kwitkiem musiałem zmienić na oryginalną.
Nie trzeba było podskakiwać diagnoście tylko mieć flaszke w zanadrzu :mrgreen:

A tak pozatym to super pomysł z tą kierą, lecz jakos ona mi do b4 nie pasuje. Myślałem kiedyś aby wrezać przyciski do ori... choć nie wiem jak kiera jest zbudowana...

Awatar użytkownika
LOQ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: LOQ » 14 lis 2009, 13:29

w.a.n.t.e.d pisze:Myślałem kiedyś aby wrezać przyciski do ori... choć nie wiem jak kiera jest zbudowana...
W tej kierownicy przyciski można wyciągnąć w całości, łatwo je również rozebrać na części pierwsze. Jak potrzebujesz to mogę porobić fotki. Myślę, że jest to do zrobienia. Natomiast jeżeli chodzi o wyciągnięcie na przewodach przycisków i rollera to trzeba będzie sie wlutować przewodzikami bezpośrednio pod switche. Roller na nóżkach jest normalnie zwarty, przekręcenie go powoduje chwilowe rozwarcie. Wydaje mi się, że trzeba będzie podłączyć je do malutkich przekaźniczków tak by odwrócić to działanie. Zastanawiam się jak zrobić zasilanie do tych przekaźników, bo w momencie wyłączenia np stacyjki zasilanie z przekaźnika zejdzie i znowu będzie zestyk zwarty.

w.a.n.t.e.d
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: w.a.n.t.e.d » 14 lis 2009, 14:10

LOQ pisze:
w.a.n.t.e.d pisze:Myślałem kiedyś aby wrezać przyciski do ori... choć nie wiem jak kiera jest zbudowana...
W tej kierownicy przyciski można wyciągnąć w całości, łatwo je również rozebrać na części pierwsze. Jak potrzebujesz to mogę porobić fotki. Myślę, że jest to do zrobienia. Natomiast jeżeli chodzi o wyciągnięcie na przewodach przycisków i rollera to trzeba będzie sie wlutować przewodzikami bezpośrednio pod switche. Roller na nóżkach jest normalnie zwarty, przekręcenie go powoduje chwilowe rozwarcie. Wydaje mi się, że trzeba będzie podłączyć je do malutkich przekaźniczków tak by odwrócić to działanie. Zastanawiam się jak zrobić zasilanie do tych przekaźników, bo w momencie wyłączenia np stacyjki zasilanie z przekaźnika zejdzie i znowu będzie zestyk zwarty.
Weź pstryknij te fotki jak masz jak ;-)

Awatar użytkownika
duran
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: duran » 23 cze 2010, 19:34

ja zamontowalem taka sama kierownice tyle ze 3-ramienna... dla mnie bomba :D

Awatar użytkownika
Afdi87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Afdi87 » 26 cze 2010, 09:35

No Duran, musze przyznac, ze fajnie wyglada ta kiera :-D jest ladniejsza od 4-ro ramiennej, masz w niej airbaga?

Awatar użytkownika
duran
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: duran » 26 cze 2010, 13:22

Afdi87 pisze:masz w niej airbaga?
tylko zaslepka

Awatar użytkownika
diablo228
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: diablo228 » 26 cze 2010, 15:48

nie no koledzy macie fajne pomysły z tymi kierownicami :-P co do gust - każdy ma inne i każdy robi auto pod siebie i to jest w tym fajne ;-) o przeglądy bym się nie martwił że nie przejdzie, a co do niebezpieczeństwa przez takie montaże to wątpie by koledzy zakładali do swoich autek kierownice które ledwo się tam trzymają po montażu i ryzykowali swoje zdrowie auto jak również innych.

Awatar użytkownika
Pete
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pete » 15 lip 2010, 19:15

Co do diagnostyki, ja mam kiere od b4 i nawet facet nie lookał do środka, więc mi sie wydaje, że za przeproszeniem w diagnostyce musi być menda i nie przepuścić danego pojazdu do ruchu

Awatar użytkownika
LOQ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: LOQ » 10 sie 2011, 12:44

duran pisze:ja zamontowalem taka sama kierownice tyle ze 3-ramienna... dla mnie bomba :D
Hehe widzę, że temat ożył jakiś czas temu ;) Miałem taką kierkę na oku ale mi śmignęła spod nosa. Bawiłeś się coś z multifunkcją? Ja zacząłem kombinować z taśmą ori B4 żeby podpiąć zasilanie i klakson na przekaźnikach w środku, a sterowanie chciałem zorganizować na pilocie bezprzewodowym podpiętym do zasilania i przyciski bezpośrednio polutować. Zacząłem już to dopasowywać ale bambino mi się urodziło ;) i koniec czasu wolnego. Serdecznie pozdrawiam.

rumcajsek11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rumcajsek11 » 13 gru 2011, 10:06

jak dla mnie rezanko super.
Ja mam na oku inna starszą kiere .
A4 chyba 98 rok (juz ta po lifcie )
Czy ona przypasuje bez zadnych modow ?
Czy tez bede musial dorabiac przejsciowke i pilowac kiere ???

Awatar użytkownika
Fighter001
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fighter001 » 13 gru 2011, 12:09

O dziwo kiera pasuje ladnie do wnetrza, no i wiadomo trzyma sie ja o wiele lepiej niz standardowa z 80. Ogarnij sterowanie radiem to juz wogule bedzie wypas bo chyba glownie po to zalozyles kiere z multifunkcja?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezanie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl