[B3/B4 All] Jakiej firmy części do zawieszenia
[B3/B4 All] Jakiej firmy części do zawieszenia
Było już dużo na temat firm jakie produkują części do zawieszenia ale nie jest to jakoś zebrane i w sumie nie wiadomo która najlepiej się spisuje. Wiec może ankieta w jakiś sposób pomoże ustalić które podzespoły danej firmy najdłużej wytrzymują Polskie warunki.
- kolodzieju
- Forum Audi 80
ysiul pisze:Koledzy a co z tą firmą MEYLE czy ona jest do bani :?: z tego co słyszałem ona idzie na pierwszy montaż
febi w porównaniu z meyle blado wygląda w meyle guma jest lepszej jakości i jest jej więcej wiem bo we wrześniu wymieniałem całe zawieszenie
1 poduchy febi -poszły do kosza bo dostały luzu po 2 miesiącach
2 tuleje wahaczy febi do kosza bo za miękkie ale od samego początku
teraz mam meyle to jak skręciłem do sanek wahacze to rękami ciężko wahaczem ruszać
te febi to chyba do chin przenieśli albo podróby
Osobiście korzystam w większości z Febi w dwóch 80B3Q i jakoś nie ma problemów. Jedno quattro tłucze się po krakowskich dziurach już 1,5 roku (ok 26tys) na tulejach Febi i jest spokój. W drugim jest trochę Febi, trochę Lemforder od roku czasu i przejechaniu około 23 tys także jest ok. Braciak w E32 również ma głównie febi. Ale taka prawda, że nawet najlepsze tuleje, sworznie powiedzą po pewnym czasie pass na polskich drogach <ok> Ktoś na tych samych podzespołach przejedzie 10tys i zawias do roboty, a ktoś 60tys i będzie spokój. Kwestia dróg po jakich jest eksploatowane zawieszenie :mrgreen:
Ja jak składałem zawieszenie, poduchy silnika i skrzyni to na częściach Lemfordera, Boge, Febi i jakieś drobne gumki dostępne tylko w ofercie firmy Corteko (czy jakoś tak) śmigam już ponad pół roku i wszystko jest ok, ale nadchodzi czas amortyzatorów których jeszcze nie wymieniałem, a to oczywiście Sachs i poduszki Boge lub Lemfordera.