[80 b3 1.8s] Hamulce problem!!
[80 b3 1.8s] Hamulce problem!!
Witam mam mały problem z moją audica xD Zakupiłem komplet szczek hamulcowych do audi i wczoraj se zaczelem je zmieniac, jednakze nie kupowalem zestawu spreżynek i kotwiczek. ALe dobra mnniejsza z tym. Wracając do wymiany. Wymieniłem stare szczeki na nowe, cylinderki, troche popuscilem linke od recznego i wsadziłem bebny, odpowietrzyłem hamulce i wydawało sie ze jest wszystko OK. Wiec pojechałem na jazde próbną... i sie zaczeło. Po zaciągnieciu hamulca ręcznego szczeki nie odbiły i zaczeło sie gotowanie w bebnach. Wiec jeszcze raz rozebrałem bebny, i zauważyłem ze klinek który odpowiada za odbijanie hamulca recznego był w pozycji zaciągnientego recznego. On siedzi w tym rozpieraku. I mam problem bo niemoge nigdzie dostac tych rozpieraków i tych klinków. Ale zeby auto chociaz jezdziło to je wyjełem ;/ co prawda reczego niemam ale da sie jechac. Moze ktoś z was ma jakis pomysł, lub ma dojści do takich klinków i rozpieraków. Bo na tych styarych to niema jazdy. Bardzo proszę o pomoc...
Kolego ja to przerabialem w swojej w sklepie z czesciami powiedzieli mi ze to jest dostepne tylko w serwisie audi powiedzial mi cene to az sie rozesmialem wyszlo chyba cos ok 20-25zl za komplet na 2kola tylko ze przesylka kosztowala drugie tyle,to dalem na spokuj jak kiedy bede gdzies w wiekszym miescie z serwisem audi to zajde i kupie.Narazie reczny dziala,ale jak wymienialem wszystko to i te kliny tez chcialem no ale trudno.Raczej poczyszczenie ich zaduzo niepomoze.
Powodzenia.
Powodzenia.