[Cabrio 2.3] gdzie znajduje sie pompa paliwa??
[Cabrio 2.3] gdzie znajduje sie pompa paliwa??
... gdzie znajduje sie pompa paliwa??
Ostatnio zmieniony 21 maja 2007, 09:43 przez valmont, łącznie zmieniany 1 raz.
- czester-11
- Forum Audi 80
ok znalazlem tylko wkurza mnie odglos pompy jak wchodzi wskazowka na rezerwe i wtedy zaczyna sie wszystko pier...... przerywa a popma chodzi jak traktor (brzeczy). powyzej rezerwy jest ok tylko miedzy 1500 a 3000 obr. na sek. go zamuli a jak puszczam noge z gazu to czasami nim szrpie i tu jest moj najwiekszy problem czy jest to pompa czy cos z elektryka czy jeszcze cos dodam ze odgłos z pompy idzie zewnętrznej wewnetrzna w baku jest ok bo dowiedzialem sie ze przy mechanicznym wtrysku z silnikiem NG mamy dwie pompy wiec juz nie wiem co mam robic
- czester-11
- Forum Audi 80
takie buczenie to oznaki zblizajacego sie zywota pompy, ja tez tak mam jest to strasznie wkurzajace, a najgozej jak malo w baku paliwa, ale nie martw sie nie musisz jeszcze wymieniac jak niemasz funduszy ja tak ponad rok jezdrze , a to ze sie muli to przez nia wlasnie bo juz wyrobiona jest i dostatecznego cisnienia nie wytwarza, sprawdz jeszcze filtr paliwa taka oucha duza obok pompy, czy czasem przecieków niema to tez moze byc przyczyna,
[ Dodano: 2007-05-22, 16:09 ]
ostatnio sie dowiadywalem o nowa pompe w sklepie oryginal kolo 500 zl nawet ponad, na allegro mozna kupic do 200 ale ciekawe ile taka chinszczyzna wytrzyma
[ Dodano: 2007-05-22, 16:09 ]
ostatnio sie dowiadywalem o nowa pompe w sklepie oryginal kolo 500 zl nawet ponad, na allegro mozna kupic do 200 ale ciekawe ile taka chinszczyzna wytrzyma
Pompa w NG w sedanie B3 jest pod autem, w B4 w zbiorniku (jedna !!). Niewiem jak w Cabrio ale to ten sam silnik więc powinna być w baku. Nowa kosztuje około 1600 zł, wiem bo w zeszłym roku padła mi moja. Kupiłem zamiennik za 380 (po znajomośći). Tragedia wyje znacznie głośniej niż stara umierająca
PS
Lepiej nie jeździj na rezerwie.
PS
Lepiej nie jeździj na rezerwie.