[All] Renowacja felg
[All] Renowacja felg
witam mam takie pytanko dzisiaj przytarlem troche mocno felge o kraweznik i czy da sie to jakos naprawic ??
drugie pytanko przez zime mam zamiar odnowic swoje felgi tylko nie wiem w jaki kolr je malnac myslalem zeby je dac w czarna perle i polerowane ranty co wy mozecie mi doradzic ??
felga to borbet bs 16x9 :mrgreen:
drugie pytanko przez zime mam zamiar odnowic swoje felgi tylko nie wiem w jaki kolr je malnac myslalem zeby je dac w czarna perle i polerowane ranty co wy mozecie mi doradzic ??
felga to borbet bs 16x9 :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 10 paź 2010, 10:21 przez no name, łącznie zmieniany 1 raz.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Napawanie?Wałka rozrządu to i owszem(Popularna i jedyna metoda naprawy wałków rozrządu jeszcze ładnych parę lat temu...jak człowiek o nowym wałku do takiej np.Łady 2105 mógł sobie pomarzyć) się rozpowszechniło ale tutaj brzmi tajemniczo Takie bardziej skomplikowane i droższe spawanie,trwalsze...utwardzona powieszchnia , wiązanie z podłożem itp.Wygooglujcie sobie...luk448 pisze:Jeśli jest duży ubytek felgi np. w rancie to można to też uzupełnić przez napawanie a później staranną obróbkę i będzie jak nowa.
A felge można naprawiać(przy dużym ubytku) spawem+obróbka,firmy regenerujące fele robią to w komplecie z b.trwałym lakierowaniem proszkowym(po malowaniu fela wypalana jest w piecu).
Przy polerowaniu rantow napawanie to nie zbyt dobre rozwiazanie wizualnie poniewaz material ktory zostanie nadlozony po wypolerowaniu bedzie mial inny odcien i najzwyczajniej bedzie taka plama jakby przewaznie jesniejsza, przy polerowaniu lepiej oszlifowac dookola na rowno lub jesli felga jest idealnie prosta to stoczyc troche materialu dookola na tokarce.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80