[b3 sedan] Tylnia półka z roletą nie zwija się.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
[b3 sedan] Tylnia półka z roletą nie zwija się.
Witam. Mam tylnią półkę z roleta do b3 sedan oczywiście wszystko ori. Otóż roleta się rozwija lecz nie chcę się z powrotem zwijać. Czy można jakoś to naprawić i jak w ogóle rozebrać tą roletę. Druga sprawa to, że są otwory na głośniki a na tych deklach jest z wierzchu siatka metalowa a pod spodem taka jakby tektura jak to ma grać ?? Aha i za głośnikami są takie małe jakby wysoko tonówki wyprofilowane na wprost głośnika. Z każdego wychodzą 2 kable jeden czarny drugi zielony. I pytanie jak to wszystko połączyć żeby działało ??
Pisz kolego trochę jaśniej, albo sprzedaj jakieś zdjęcie. Jakie dekle? Chodzi ci o maskownice głośników? Masz pod nimi tekturę? No, tektura gra tak sobie... Niezbyt głośno, w okolicach 0 dB
Jeżeli chodzi o dwa przewody głośników wysokotonowych, to aby grały nalezy je podłączyć do radia, pod wyjścia głośników.
Co do rolety to prawdopodobnie pękła w niej sprężyna zwijająca. Wątpię, aby udało ci się kupić zamiennik. Miałem podobny problem kiedyś w B3 - roleta wylądowała w śmietniku.
Jeżeli chodzi o dwa przewody głośników wysokotonowych, to aby grały nalezy je podłączyć do radia, pod wyjścia głośników.
Co do rolety to prawdopodobnie pękła w niej sprężyna zwijająca. Wątpię, aby udało ci się kupić zamiennik. Miałem podobny problem kiedyś w B3 - roleta wylądowała w śmietniku.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Easyrider pisze:Chodzi ci o maskownice głośników? Masz pod nimi tekturę?
Tak właśnie chodzi mi o te maskownice. Właśnie pod tą metalową siatką maskownic jest taki jakby papier do niej przyklejony. Foto jeszcze dzisiaj zapodam A z roleta trochę pokombinuję ponieważ jak ma iść do śmieci to trochę się z nią pobawię chociaż. Rozbierałeś ją chociaż ?? Ja chcę się właśnie dowiedzieć jak ją rozebrać a sprężyna to pikuś.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Nie wiem jak to by wyglądało ;/ Nie ma to jak oryginał. Jutro biorę się za demontaż tej roletki możliwe, że z rolki spadło to wszystko, bo trochę z jednej strony ten plastik mocujący rolkę odstaje i wygląda to jakby rolka nie weszła w zaczep.ysiul pisze:a nie da się kupić innej rolety uniwersalnej i podmontować ją w miejsce ori :?: ja u siebie mam uniwersalna i dosyć dobrze się komponuje
Nie rozbierałem, gdyż uznałem że ta roleta jest mi zupełnie zbędna. Aż tylu słonecznych dni w roku nie ma. Jeśli tylko pękła zatyczka na skraju rolety to całkiem możliwe, że jeszcze ją naprawisz.
Co do tektury pod maskownicami - mam niejasne wrażenie, że ktoś wyjął głośniki i żeby nie było dziury do bagażnika - zaślepił je byle czym.
Co do tektury pod maskownicami - mam niejasne wrażenie, że ktoś wyjął głośniki i żeby nie było dziury do bagażnika - zaślepił je byle czym.