[1.6TD SB] Problem z rozrządem.
żyje żyje..... ostatnio miałem urwanie głowy z samochodem....
Więc tak.... pompa była przestawiona o 5 zębów a rozrząd o 3..... wszyscy zachodzili w głowę jakim cudem w ogóle audi odpalało na takim ustawieniu no i że zawory się nie pogieły. Po ustawieniu wszystkiego silnik chodzi jak zegarek. Nie obyło się bez problemów bo dokrecając łapę od alternatora śruba mi pekła i została w bloku.... Ale wszystko jakoś opanowałem.Paski wszystkie nowe i mam już nauczkę że było trzeba te paski wymienic szybciej... Wyjechałem autem i dosłownie po 24 godzinach gdy wyjechałem z garażu strzelił mi wewnętrzny przegub prawy..... miałem 5 osób na pokładzie....lekko pod górke.... 1\2\3 żwawo... ale bez strzelania ze sprzęgła czy coś....potem 4 i gdy wbiłem 5 strzelił.... z przegubami tez był cyrk bo np do 1.6 td 75 ps jest przegób 90 a do mnie już SB 100 który Lobro kosztuje ponad 300 zł.... ale znalazłem zamienik po 2 dniach za 180 i teraz autko sie kula:)
Więc tak.... pompa była przestawiona o 5 zębów a rozrząd o 3..... wszyscy zachodzili w głowę jakim cudem w ogóle audi odpalało na takim ustawieniu no i że zawory się nie pogieły. Po ustawieniu wszystkiego silnik chodzi jak zegarek. Nie obyło się bez problemów bo dokrecając łapę od alternatora śruba mi pekła i została w bloku.... Ale wszystko jakoś opanowałem.Paski wszystkie nowe i mam już nauczkę że było trzeba te paski wymienic szybciej... Wyjechałem autem i dosłownie po 24 godzinach gdy wyjechałem z garażu strzelił mi wewnętrzny przegub prawy..... miałem 5 osób na pokładzie....lekko pod górke.... 1\2\3 żwawo... ale bez strzelania ze sprzęgła czy coś....potem 4 i gdy wbiłem 5 strzelił.... z przegubami tez był cyrk bo np do 1.6 td 75 ps jest przegób 90 a do mnie już SB 100 który Lobro kosztuje ponad 300 zł.... ale znalazłem zamienik po 2 dniach za 180 i teraz autko sie kula:)
:mrgreen:ślepak pisze:żyje żyje..... ostatnio miałem urwanie głowy z samochodem....
no to nieźle , grunt że auto naprawione i śmigaślepak pisze:Więc tak.... pompa była przestawiona o 5 zębów a rozrząd o 3..... wszyscy zachodzili w głowę jakim cudem w ogóle audi odpalało na takim ustawieniu no i że zawory się nie pogieły. Po ustawieniu wszystkiego silnik chodzi jak zegarek. Nie obyło się bez problemów bo dokrecając łapę od alternatora śruba mi pekła i została w bloku.... Ale wszystko jakoś opanowałem.Paski wszystkie nowe i mam już nauczkę że było trzeba te paski wymienic szybciej... Wyjechałem autem i dosłownie po 24 godzinach gdy wyjechałem z garażu strzelił mi wewnętrzny przegub prawy..... miałem 5 osób na pokładzie....lekko pod górke.... 1\2\3 żwawo... ale bez strzelania ze sprzęgła czy coś....potem 4 i gdy wbiłem 5 strzelił.... z przegubami tez był cyrk bo np do 1.6 td 75 ps jest przegób 90 a do mnie już SB 100 który Lobro kosztuje ponad 300 zł.... ale znalazłem zamienik po 2 dniach za 180 i teraz autko sie kula:)
-
- Forum Audi 80
Skąd masz 3 okienka?
Koło zamachowe widac tylko w jednym.
Tu masz to okienko
luknij tu https://audi80.pl/19tdi-1z-rozrzad-u ... rozrz%B1du
Koło zamachowe widac tylko w jednym.
Tu masz to okienko
luknij tu https://audi80.pl/19tdi-1z-rozrzad-u ... rozrz%B1du