[all] pranie tapicerki
-
- Forum Audi 80
[all] pranie tapicerki
Witam
mam mały problem z wykładziną pod nogami . Otórzy chciałem sobie ją wyczyścić, w tym celu cała wyciagłem na zewnątrz i zaczołem eksperymentować . Niektóre plamy zeszły bardzo ładnie, niestety zostały mi dwie niewiem jak je wyczyścic. Otórz od strony kierowcy i z tyłu wykładzina ma rudawy odcień i niczym niemoge doczyścić tego . Powiedźcie mi czy to wogóle zejdzie . Czy to juz tak zostanie ? a i jeszcze jedno polecem piane aktywną do czyszczenia tapicerki, rewelacja i do tego za 1l butelki zaplacilem ok 13zł.
Pozdrawiam
mam mały problem z wykładziną pod nogami . Otórzy chciałem sobie ją wyczyścić, w tym celu cała wyciagłem na zewnątrz i zaczołem eksperymentować . Niektóre plamy zeszły bardzo ładnie, niestety zostały mi dwie niewiem jak je wyczyścic. Otórz od strony kierowcy i z tyłu wykładzina ma rudawy odcień i niczym niemoge doczyścić tego . Powiedźcie mi czy to wogóle zejdzie . Czy to juz tak zostanie ? a i jeszcze jedno polecem piane aktywną do czyszczenia tapicerki, rewelacja i do tego za 1l butelki zaplacilem ok 13zł.
Pozdrawiam
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Wykładzinę wyciągnąłeś ?? To chyba całą kabinę trzeba rozkręcić (fotele, kanapy i tunel środkowy). Chyba ci o dywaniki chodziło.darnok1985 pisze:cała wyciagłem na zewnątrz
Ja swoją wykładzinę płynem do dywanów (?Vanish czy jakoś tak?) namoczyłem i szczotką taką z krótkim i twardym włosem (tzw ryżana) i po wyszorowaniu (pienieniu) suchą szmatą prawie do sucha wytarłem. Efekt całkiem całkiem. Ale mam ciemną granatową wykładzinę więc po prostu efekt był w stylu odnowienia a nie wyczyszczenia bo na niej brudu nie widać tak mocno.
-
- Forum Audi 80
sp.olsztyn pisze:Wykładzinę wyciągnąłeś ?? To chyba całą kabinę trzeba rozkręcić (fotele, kanapy i tunel środkowy). Chyba ci o dywaniki chodziło.darnok1985 pisze:cała wyciagłem na zewnątrz
Wszystko wyciagłem!!!. Czyli siedzenia tunel środkowy, schowek pasarzera itd. Przy okazji musiałem troche wyczyścić z rdzy bo juz zaczynała łapać. Po zarciu rdzy odtłuściłem i minią smarnołem a na koniec bitumem zabezpeczyłem na przyszłość!
Pozdrawaim
wiem co znaczy wyciagac wykładzine prawdziwy koszmar ,ja prałem swoja wykładzine i tapicerki w vanishu i audiczka odswiezona ,ale niebyła taka brudna , ale wyzwaniem dla vanisha były siedzenia w moim poprzednim aucie golfie (plamy duza warstwa kurzu) masakra jak je wyprałem w vanishu wygladały jak nowe bes karchera ,wiec z tad zaufanie do tego srodka czyszczacego
-
- Forum Audi 80
jesli chodzi o wyciaganie to jest to w miare proste , z tym ze bardzo czasochłonne, Bardzo czasochłonne .marekh pisze:jak własnie wyciagnąc całą wykładzine ? mozesz opisac krok po kroku?? duuzo roboty z tym jest??
Ja najpier wyciagłem przednie siedzenia ( tam sa srubki które je trzymaja trzeba je odkręcić i siedzenie maksymalnie przesunąć do tyłu), następnie tylnią kanape to juz prostrze. Tunel środkowy( wyciągłem popielnicze tam sa 2 śroby trzeba je odkrecić, nasępnie przy hamulcu recznym jak go spuścisz naduł to tam znajduje sie taka czarna zaślepka , podnia tez jest sroba. Potem część tunelu z gałką zmiany biegów , potem odkeciłem stelaż podtrzymujący panel sodkowy kokpitu aby wykładzina przeszła . Następnie schowek pasażera i na koniec boczki plastikowe od pasażera i kierowcy . Pod wykładzine dałem nowy filcz a w cześniej smarnołem to wszysto 2 krotnie bitumem i juz . W autku nie smierdoli szyby juz tak bardzo nie parują a i przy okazji mam zamiar w ( bo jeszcze nie skreciłem do końca auta ) dodac oswietlenie na nogi lampki juz sa tylko czasu niema . Pozdrawaim