[80 B4 2.3 NG] Wyciekające paliwo z rozdzielacza benzyny
[80 B4 2.3 NG] Wyciekające paliwo z rozdzielacza benzyny
Witajcie klubowicze.Otóz niedawno pojawil sie problem w mojej czarnulce,podczas czyszczenia sportowej wkladki (bo taka sobei zalozyłem) zauwazyłem ze jest cała tlusta...i smierdzi benzyna wiec zobaczylem o co chodzi.Zaczałem ruszac ramieniem przepływomierza noi sie okazalo ze benzyna cieknie z tego tloczka na na ktorym pracuje lapa przeplywomierza.Zadzwonilem do mechanika ,i pow mi ze to standard ize poszly uszczelniacze w rozdzielaczu.Facet za sama diagnoze i wyjecie krzyknal mi 450 zl..a na dodatek jak uslyszal ze mam gaz powiedzial ze sie nie tyka;/Prosze Was o pomoc bo chce uleczyć moja niunie ,moze znacie kogos kto by sie tym zajał??Mieskzam w Warszawie ale bylbym wstanie przemierzyc troche kilometrow zeby to naprawic.Pozdrawiam
wiem szukałem juz uzywki...znalazlem w dobrym stanie za 450 zl...lecz ponoc jest szkopul..bo moze nie dzialac poniewaz trzeba go indywidualnie ustawic..;/pewnie koszt zakupu plus nastawienie...wyjdzie duzo duzo za duzo :(wiece moze ja bym i sam cos podlubal ale podobno potem trzeba to wszystko zestroic jak pisalem wyzej...
- hakanos007
- Forum Audi 80
regulacja to nic wielkiego(oczywiście dla fachowca)i nie jest to wielki koszt.Musiał byś podjechac na analizator spalin i tam mechanior śrubą odpowiednio wyreguluje Ci mieszanke.Ważne jest żeby ta śruba była sprawna ponieważ po przekręceniu mozna juz nie wrucic do punktu wyjścia i wszystko pogorszyć dwa razy