[B4 1,9 TDI 1Z 92r. }Kąt wtrysku
[B4 1,9 TDI 1Z 92r. }Kąt wtrysku
Panowie mam problem tego rodzaju-chciałem ustawić kąt wtrysku i udałem się do mechanika.Po podłączeniu kompa (do VW i Audi) wyskakuje brak sterowników-na dwóch różnych komputerach.Mechanik powiedział ,że nie da się ustawić kąta bo widocznie jest za mało rozwinięty sterownik (jakaś uboższa wersja).
Re: [B4 1,9 TDI 1Z 92r. }Kąt wtrysku
po pierwsze zmień mechanika a B4 1,9 TDI 1Z 92r bez problemu łączy się przez vaga może mieć ten rocznik bardzo prosty i strasznie wolny sterownik 8a0907401 ale i on się łączy bez problemu tylko komunikacja jest strasznie wolna delikatnie szybszym jest sterownik z końcówka 401A lub 401B.lolo2325 pisze:Panowie mam problem tego rodzaju-chciałem ustawić kąt wtrysku i udałem się do mechanika.Po podłączeniu kompa (do VW i Audi) wyskakuje brak sterowników-na dwóch różnych komputerach.Mechanik powiedział ,że nie da się ustawić kąta bo widocznie jest za mało rozwinięty sterownik (jakaś uboższa wersja).
Jeśli jednak występuje problem z połączeniem ze sterownikiem to trzeba sprawdzić 2 czujniki temp. lub tylko wypiąć wtyczkę z nich i wtedy się skomunikować chyba że jest uszkodzony sterownik ale to rzadkość lub uszkodzone kable w wiązce.
A silnik normalnie pracuje, odpala i ma moc czy coś go boli ?