[coupe all] wyświetlacz temperatury zew.
[coupe all] wyświetlacz temperatury zew.
Szukajka mi nie pomogła wiec mam pytanie:
mam klimatronik a co za tym idzie zamontowany ori czujnik temperatury zewnetrznej.
Jednak na desce nie mam oryginalnie zamontowanego wyswietlacza temp. zew.
Mam okazje tanio zakupić sobie takie zegary jak mam 8A0 190 tylko z wyświetlaczem temp. Stąd moje pytanie. Jeżli zamontuje takie zegary to od razu będzie to działałć czy trzeba jeszcze coś rezać?
Klimatronik po wybraniu odpowiedniej funkcji wyświetla temperature zew. bez problemu.
Z góry dziękuje za odpowiedź
mam klimatronik a co za tym idzie zamontowany ori czujnik temperatury zewnetrznej.
Jednak na desce nie mam oryginalnie zamontowanego wyswietlacza temp. zew.
Mam okazje tanio zakupić sobie takie zegary jak mam 8A0 190 tylko z wyświetlaczem temp. Stąd moje pytanie. Jeżli zamontuje takie zegary to od razu będzie to działałć czy trzeba jeszcze coś rezać?
Klimatronik po wybraniu odpowiedniej funkcji wyświetla temperature zew. bez problemu.
Z góry dziękuje za odpowiedź
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Odgrzeję kotleta.
julekF1, zrobiłeś ten wyświetlacz bo mam to samo i nie wiem czy to duży manewr czy proste jak but. Nie wiem czy sobie dokupić taki wyświetlacz czy nie. Może masz fotki.
Nawet nie wiem w której zakładce tam szukać.
julekF1, zrobiłeś ten wyświetlacz bo mam to samo i nie wiem czy to duży manewr czy proste jak but. Nie wiem czy sobie dokupić taki wyświetlacz czy nie. Może masz fotki.
Kurka jeszcze żeby tam coś po ludzku było to może by mi się przydało.Schematy na diakom.ru
Nawet nie wiem w której zakładce tam szukać.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Nie mam pojęcia. Najlepiej by było abyś sprawdził czy masz jakieś wolne piny we wtyczce idącej do panelu. Jeśli tak to wystarczy poszukać schematu i się podpiąć. Jeśli nie to po kolorkach się wpinasz w kabelki poprzez złodziejki itp.sp.olsztyn pisze:a na wtyczkę jest gdzieś gotowe gniazdo czekające na wpięcie?
To akurat jest w żółtej kostce licznika.sp.olsztyn pisze:A dopięcie + od świateł i + od ściemniacza robi się w takim przypadku na "dopięcie" (np taką kostką elektryczną) czy jakoś inaczej?
1 - czujnik prędkosci - wtyczka panelu climatronika
2 - czujnik temperatury - wtyczka panelu climatronika
3 - masa - wtyczka panelu climatronika
4 - +12V po sciemniaczu - żółta kostka licznika
5 - +12V po zapłonie - żółta kostka licznika
Opis podłączenia zapożyczony z opisu rezanka https://audi80.pl/allhow-to-make-wys ... t29348.htmPin 1, przewód szary - przewód prędkości - biało-niebieski podpinasz pod:
Kostka niebieska Pin 18 w podłączeniu wskaźników.
Pin 2, przewód żółty - pod przewód brązowo-żółty od czujnika temperatury zewnętrznej. Jeden podpinasz pod mase a drugi do wyswietlacza.
Pin3, przewód zielony - masa - brązowy.
Pin 4, przewód brązowy - zasilanie w napięcie ze ściemniacza podświetlenia szaro-niebieski, podpinasz pod:
Kostka żółta pin 5 w podłączeniu wskaźników
Pin 5, przewód biały - zasilanie w napięcie po stacyjce niebiesko-czarny można z:
Kostka żółta Pin 3 w podłączeniu deski
Mam nadzieję, że to Ci pomoże.