[80 B4 All] Wariujace wycieraczki
[80 B4 All] Wariujace wycieraczki
Witam Kolegów
Mam w mojej audiolce dziwny problem. Dotyczy wycieraczek, gdy są włączone na czasowe to machają jak im się podoba, raz z dużymi przerwami raz ciągle a jak ciągnę manetkę żeby włączyć spryskiwać to się zatrzymują w połowie szyby a nie na dole. Z tego co zauważyłem dzieje się to tylko w mokre deszczowe dni, sprawdzałem jak nie pada i działają prawidłowo. Przeczyściłem i nasmarowałem cały mechanizm więc on chodzi luźno i nie zacina się. Ktoś może spotkał się z takim czymś? Czy to ta kostka, przerywacz wycieraczek, a może w manetce coś nie tak?
Mam w mojej audiolce dziwny problem. Dotyczy wycieraczek, gdy są włączone na czasowe to machają jak im się podoba, raz z dużymi przerwami raz ciągle a jak ciągnę manetkę żeby włączyć spryskiwać to się zatrzymują w połowie szyby a nie na dole. Z tego co zauważyłem dzieje się to tylko w mokre deszczowe dni, sprawdzałem jak nie pada i działają prawidłowo. Przeczyściłem i nasmarowałem cały mechanizm więc on chodzi luźno i nie zacina się. Ktoś może spotkał się z takim czymś? Czy to ta kostka, przerywacz wycieraczek, a może w manetce coś nie tak?
-
- Forum Audi 80
witam, mam podobny problem, czasówki mi tez nie działaja tak jak powinny, raz dzialaja raz nie i tez sie zatrzymuja w polowie szyby. Czasem wystarczy ze lekko dotkne reką przełącznik i ruszaja - jak oderwe reke to sie zatrzymuja np w polowie szyby. Z wyłaczaniem nie ma problemu. Czy myslicie ze to tez bedzie przekaźnik? Gdzie on sie znajduje? Da sie wymienic go samemu czy nie bardzo?
mariusz8282, dwa posty wyżej kolega podał link do tematu na temat tego przekaźnika. Znajduje się on pod maską po stronie kierowcy w skrzynce bezpieczników. Jak go wymienisz to powinno być wszystko <ok> Sam sobie poradzisz bez problemu z jego wymianą.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2009, 23:09 przez tomekk666, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
a tak dokładniej to które kowadełka należy podgiąc :?:jetta1911 pisze:panowie wystraszy podgięć dwa kowadełka to załatwi sprawę
Mam pytanie odnośnie przekaźnika wycieraczek czasowych o numerze 229. Mam w swojej B4 przekaźnik o takim numerach, C7336, 431 955 531, 72WA101. Kupiłem drugi o numerach
I7002, 431 955 531, 5WK1 637. Czy jak założe ten drugi przekaźnik do auta to nic się nie zepsuje :?: Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
Witam.Podlacze sie do tematu...niewiem gdzie szukac przyczyny...jak przekrece kluczyk w stacyjce wycieraczki same sie wlanczaja (albo raz albo 2 razy machna )... tak samo jest podczas jazdy, same sie wlacza albo na 1 bieg albo raz machna...czy to problem z przekaznkiem czy z przelacznikiem czy cos innego jeszcze...
Pozdro
[ Dodano: 2010-04-07, 13:57 ]
Nikt nic niewie na ten temat?
Pozdro
[ Dodano: 2010-04-07, 13:57 ]
Nikt nic niewie na ten temat?