[B4 AAH Q Sedan] Adasiowe 2.8 Quattro
No więc ogólnie wziąłem się za wnętrze.
Wymieniłem wszystkie żarówki pod przyciskami na środku na białe ledy.
Trzeba było trochę pokombinować, żeby to jakoś świeciło, ale większych problemów nie było. Spiłowałem je minimalnie, osadziłem lekko pod kątem, w górę, żeby całe przyciski świeciły, bo zauważyłem, że normalnie świecą od tylko 3/4 od dołu. Białe LEDy o wiele ładniej moim zdaniem prezentują się niż żółte żarówki, zwłaszcza kiedy zapalają się pod trójkątami po wciśnięciu. Do tego doszedł nowy bonus w postaci przycisku FUNK, pod który jeszcze nie wiem co podłączę, ale na razie ładnie świeci. Co do regulacji świateł - była tam jedna mała żaróweczka, wymieniłem ją na 2 nowe , jakoś weszły pod ten czerwony plastik, ale dalej w dzień tego nie widać, a w nocy efekt jest kiepski. Nie mam już pomysłów co z tym zrobić.
Póki co wersja w dzień:
Do tego doszła super świecąca gałeczka:
Wiele pomysłów co do zegarów. Myślałem o zmianie żarówek, kupieniu zegarów z a4 albo a6, ale jednak zdecydowałem się na indiglo. Podświetlane na biało, bez jakiejś wioskowej przesady. Podpięte pod żarówkę, regulacja działa, jest okej. Narazie się nimi cieszę, są przejrzyste i czytelne.
No i jeszcze poglądowe zdjęcia na wnętrze:
Aaa i jeszcze te czerwone nakładki.. Pozostałość po poprzednim właścicielu. Niestety nie mogę dostać oryginalnych póki co, a pod tymi nic nie ma, więc zdjąć ich nie mogę
Wymieniłem wszystkie żarówki pod przyciskami na środku na białe ledy.
Trzeba było trochę pokombinować, żeby to jakoś świeciło, ale większych problemów nie było. Spiłowałem je minimalnie, osadziłem lekko pod kątem, w górę, żeby całe przyciski świeciły, bo zauważyłem, że normalnie świecą od tylko 3/4 od dołu. Białe LEDy o wiele ładniej moim zdaniem prezentują się niż żółte żarówki, zwłaszcza kiedy zapalają się pod trójkątami po wciśnięciu. Do tego doszedł nowy bonus w postaci przycisku FUNK, pod który jeszcze nie wiem co podłączę, ale na razie ładnie świeci. Co do regulacji świateł - była tam jedna mała żaróweczka, wymieniłem ją na 2 nowe , jakoś weszły pod ten czerwony plastik, ale dalej w dzień tego nie widać, a w nocy efekt jest kiepski. Nie mam już pomysłów co z tym zrobić.
Póki co wersja w dzień:
Do tego doszła super świecąca gałeczka:
Wiele pomysłów co do zegarów. Myślałem o zmianie żarówek, kupieniu zegarów z a4 albo a6, ale jednak zdecydowałem się na indiglo. Podświetlane na biało, bez jakiejś wioskowej przesady. Podpięte pod żarówkę, regulacja działa, jest okej. Narazie się nimi cieszę, są przejrzyste i czytelne.
No i jeszcze poglądowe zdjęcia na wnętrze:
Aaa i jeszcze te czerwone nakładki.. Pozostałość po poprzednim właścicielu. Niestety nie mogę dostać oryginalnych póki co, a pod tymi nic nie ma, więc zdjąć ich nie mogę
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Chyba raczej nie planuję takiego zabiegu, podoba mi się taka okrąglutkaluk_OP_Q89 pisze:Myślałeś o jakimś ori spojlerku na dupcie?
Na tył planuję zakup usuniętych przez poprzedniego właściciela emblematów.
Może kupić 1.6 lpg dla zmylenia przeciwnika?
W planach jest 3 ramienna eska z a4, albo funkcyjna z a8. Od sportu to komfortu - raczej spontanicznie pewnie wyjdzie Dodatkowe zegary powinny być już niedługo.Zuck pisze:Jak dla mnie do środka kierownica audi sport, dodatkowe zegary, z zewnątrz jakoś dziwnie mi wygląda 80tka bez listw bocznych.
Dorzucam nowe zdjęcia, koniki i podświetlenie nocą.
To są tarcze indiglo z MoMana. Nie duży nakład, a mnie się efekt póki co podobalevis1991 pisze:zegary jakos przemieniales?
Nie trzeba zmieniać żadnych żarówek, zostają wszystkie do podświetlenia wskazówek, zegarka i przebiegu. Tarcza świeci sama w sobie i jest założona na stare tarcze, więc w razie czego wystarczy 10 minut roboty żeby wrócić do starych tarcz.trepek pisze:Czyli jak to jest z tym indiglo, nie trzeba już stosować dodatkowych żarówek w liczniku? Te tarcze same świecą? Fajny bajer Bez wioskowej przesady.
Ogólnie to chodziło mi o czytelność, no i osiągnąłem to co chciałem. Jest przejrzyście i czytelnie, a białe światło bardzo ładnie się prezentuje. Nie bez powodu chyba w późniejszych modelach zaczęto stosować białe.
edit:
no i wszechobecna po wyjazdach rezerwa. Przy tym silniku trzeba przywyknąć do piknięcia po starcie, i obowiązkowej wizycie na stacji na dobry początek dnia