Cześć.
Posiadam stary typ przełączników zespolonych (kwadratowe - kierunki i światła z lewej, wycieraczki i awaryjne z prawej). Ostatnio zaczęły wariować i muszę wymienić, mam trudności ze znalezieniem pająka starego typu, znalazłem natomiast pająka nowszego typu - okrągły, jednak NIE taki jak w B4, tylko taki sam układ jak w starych, czyli kierunki i światła z lewej, wycieraczki i awaryjne z prawej. Sprzedający twierdzi, że są one oryginalnie z Audi 80 B3.
Tu fotka obu typów:
Moje obecne to te dolne, przekreślone.
Pytanie czy te okrągłe ze zdjęcia będą pasować bez żadnych przeróbek do mojej Coupe'tki z 1989 r.?
Nie mam możliwości sprawdzenia przed kupnem:(
[Coupe B3] Wymiana przełącznika zespolonego.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B3
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.8 PM
Najlepszy i najprostszy sposób na zmiane owych przełaczników to nowe konetktory które sa w kostce i nic nie trzeba lutować tak zrobiłem u siebie ale troche sie nabiegałem za tymi konektorami by je dostać potrzebny bedzie nowy przełacznik ten zaokraglony (to juz masz jak widać) i nowe kostki pod ten przełacznik najlepiej z kawałkami przewodów
Kostki sa rozbieralne (oczywiscie te nowe) wiec wyciagasz te kawałki przewodów i lecisz z nimi do sklepu po odpowiednie konektory takie jak siedzialy w kostce (sa róznego rozmiaru) Oczywiscie warto sobie zrobić opis odnosnie ułozenia przewodów w kostkach np kolorami choć nie koniecznie bo kostki od spodu opisane też sa pinami wiec nie sposób sie pomylić . Jak dostaniesz owe konektory pozostaje tylko ciać po przewodzie stare kostki patrzac na oznaczenia dobry zacisk do konektorów i po kolei montować je w nowych. po zakonczeniu bedzie jak w orginale <ok>
Kostki sa rozbieralne (oczywiscie te nowe) wiec wyciagasz te kawałki przewodów i lecisz z nimi do sklepu po odpowiednie konektory takie jak siedzialy w kostce (sa róznego rozmiaru) Oczywiscie warto sobie zrobić opis odnosnie ułozenia przewodów w kostkach np kolorami choć nie koniecznie bo kostki od spodu opisane też sa pinami wiec nie sposób sie pomylić . Jak dostaniesz owe konektory pozostaje tylko ciać po przewodzie stare kostki patrzac na oznaczenia dobry zacisk do konektorów i po kolei montować je w nowych. po zakonczeniu bedzie jak w orginale <ok>