[1Z] Kierownica
[1Z] Kierownica
Odnawiam temat na który nie otrzymałem odpowiedzi.Ani mechanicy z ASO, ani nikt inny mi nie pomógł-kończą im się pomysły.Od dłuższego czasu walczę z drgająca kierownicą i myślę,że od silnika lub jego osprzętu się przenosi lub ma wpływ na to .Błędów brak,poduch wymienione na nowe i to 149zł sztuka(buda nie drga).Kąt wtrysku dobry,kompresja na tłokach i wtryski.Jak odpalę motor to czuć drgania na kierownicy a po chwili zaczyna mocniej drżeć.Jak dodam gazu i są większe obr. to nie.Nagrałem film.Zobaczycie jak łapie kierownice to sie wycisza.To nie przekładnia kierownicza to coś od silnika lub jego okolicy.Silnik słychać w środku.może być coś z napinaczem lub tłumikiem drgań?Bo to jeszcze mechaniory nie sprawdzali. Kto wie?.Oto film
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Temat przeniosłem, ponieważ nie bardzo pasuje do działu silników.
wasermann, przejrzyj ten temat https://audi80.pl/b4-ozysko-w-kolumn ... t31996.htm
wasermann, przejrzyj ten temat https://audi80.pl/b4-ozysko-w-kolumn ... t31996.htm
szcerze to na kierownicy nie powinno by czu zadnych drgan.bo nie bylo i gosc ma taka sama i nie ma.a i silnik tak drzy, bo wszystko co jest dolaczone do niego tez (weze od wspomagania do kierownicy,weze od chlodnicy-wszystko przenosi drgania).Obroty na vagu mam 41,nie mam obrotka.oduszke z przodu silnika mam wymieniona.czasami jak odpale to drzy tak lekko,jak dodam gazu i puszce to zaczyna latac,przewaznie lata kierownica od razu.Casami jak sie mocno nagrzeje to mniej drga,ale tylko czasami.Nie ma drgan w biegu.IC69 pisalem tu bo nie wiadomo co moze byc przyczyna moze cos od silnika?
Audi przyjechało z reichu na poduszkach i nic sie nie działo,zaczeło mi drżeć kierownica no to patrze jedna od strony turbawki wywalona,wymontowłem dwie i pojechałem do sklepu.spisali numery i dali takie same,Jak załozyłem to nie poczułem różnicy.Nie było ani głośniej ani ciszej,bydą nie rzuca-a jakby były poduchy to by przenosiło na karosę,a tylko kierownica drży. I jak tu może być tanie poduchy?