[B4 ABK 2.0]Na zimnym silniku problem z dwójką
[B4 ABK 2.0]Na zimnym silniku problem z dwójką
Mam problem od pewnego czasu tzn od kiedy spadły temperatury na zimnym silniku dwójka wchodzi mi ze zgrzytem a reszta biegów wchodzi ciężej niż zwykle,problem mija po paru kilometrach kiedy auto sie rozgrzeje..może ktoś miał coś podobnego?
Ostatnio zmieniony 20 lis 2009, 22:24 przez sony190, łącznie zmieniany 1 raz.
jezeli chodzi o olej 75 w 90 mobila to koszt jest ok 50 zł za 1 litr.
castrol 75 w 90 troszke drozszy
jeden i drugi olej jak najbardziej
Podobna sytulacja byla u mnie na jesieni dni chlodniejsze i zaczely sie problemy 1,2 ciezko wchodzily wymienilem na nowy 75 w 90 roche pomoglo na koncu okazalo sie ze skrzynia i tak padla bo byla zajechana zakupilem drugą skrzynie wlalem ten sam olej mobila 75 w 90
poprawa jest choc problem po ruszeniu maly jest , mianowicie dopuki olej sie troche nei rozgrzeje prawdopodobnie synchronizatory juz zjechane troszke i dopuki nei zlapie olej temp i nei dotrze wszedzie to troszke ciezko wchodząale nie ma tragedi po przejechaniu ok 3 km juz jest ok
castrol 75 w 90 troszke drozszy
jeden i drugi olej jak najbardziej
Podobna sytulacja byla u mnie na jesieni dni chlodniejsze i zaczely sie problemy 1,2 ciezko wchodzily wymienilem na nowy 75 w 90 roche pomoglo na koncu okazalo sie ze skrzynia i tak padla bo byla zajechana zakupilem drugą skrzynie wlalem ten sam olej mobila 75 w 90
poprawa jest choc problem po ruszeniu maly jest , mianowicie dopuki olej sie troche nei rozgrzeje prawdopodobnie synchronizatory juz zjechane troszke i dopuki nei zlapie olej temp i nei dotrze wszedzie to troszke ciezko wchodząale nie ma tragedi po przejechaniu ok 3 km juz jest ok