80/90 B3 (1986-1991) 1,6 d 54 km
80/90 B3 (1986-1991) 1,6 d 54 km
Witam jestem posiadaczem audi 80 1,6 d z 1988 roku autko sprawuje się świetnie do momentu kiedy nie zaczyna się robić zimno wtedy zaczynają się problemy z odpalniem silnik niebierze oleju wtryski zostały zregenerowane sprężanie jest ok świece żarowe wymienione wężyki przelewów wymienine może ktoś z was miał podobny problem i moę coś poradzić?
no własnie jak kolega Vision mowil sprawdz czy powietrze sie gdzies nie dostaje moze byc takie miejsce w okolicy filtra paliwa ze nie bedziesz sie spodziewał np ja mialem podgrzewacz nie dokrecony i co? słabo palił
mozesz tez załozyc zaworek przeciw zwrotny no ale w przypadku jak masz zryta pompe wtryskową
mozesz tez załozyc zaworek przeciw zwrotny no ale w przypadku jak masz zryta pompe wtryskową
oba filtry zostały wymienione wycieków na pompie niema niedaje mi spokoju to lewe powietrze to jeszcze sprubóję sprawdzić i ewentuanie pouszczelniać
[ Dodano: 2009-11-22, 10:23 ]
a jeszcze jedna ciekawostka autko lepiej odpala bez ssania nawet przy niskich temperaturach choć w tym roku jeszcze dobrych mrozów nie było ale martwie się co będzie jak nadejdą
[ Dodano: 2009-11-22, 10:23 ]
a jeszcze jedna ciekawostka autko lepiej odpala bez ssania nawet przy niskich temperaturach choć w tym roku jeszcze dobrych mrozów nie było ale martwie się co będzie jak nadejdą