[ 1.9 TD] Ogromne spalanie Pomocy
-
- Forum Audi 80
[ 1.9 TD] Ogromne spalanie Pomocy
witam pisze w imieniu kolegi który ma audiczke w silniku 1.9TD.Od nie dawna ma strasznie duze spalanie siegajace około 15 litrów!!! :shock: ropa nie cieknie sprawdzałem,nie kopci,troche słabe osiagi w czym moze tkwic problem??
pozdrawiam
pozdrawiam
damian19902612 pisze:ropa nie cieknie sprawdzałem,nie kopci
przy spalaniu 15 litrów BEZ KOPCENIA to:
-PALIWO LECI PRZEZ SILNIK: auto rakieta i do tego na 100% sie przegrzewa
-PALIWO LECI BOKIEM: rozszczelniony układ paliwowy...
raczej opcja 2...
jedyne co mi przychodzi na myśl to jednak cieknący układ paliwowy albo sąsiad ci kradnie ropkę...
sprawdz wężyki zwrotne przy wtryskach (mogą być mokre i paliwo nie cieknie ciurkiem tylko odparowuje)...
zobacz na ostatnim wtrysku czy zaślepiająca gumka ci nie sparciała i czy tym samym nie przecieka...
zobacz na przewodzie miedzy pompą i filtrem paliwa czy nie ma tam bąbelków powietrza... jeśłi są to pewnie układ sie zapowietrza bo gdzieś stracił szczelność...
-sprawdź dookoła pompę bo może też już puszcza paliwko bokiem...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
15 litrów :shock: Jak to możliwe w dieslu bez kopcenia :?:
Na myśl przychodzi mi jedynie to co proponuje kolega junglist. Bo nie ma opcji żeby tą ropę łykał silnik bez kopcenia. To raczej nie możliwe.
Co do przewodów to sprawdź je w okolicy tylnej belki, na jednym z uchwytów. Mi właśnie w tym miejscu przegniły oba węże, czyli jest to jakieś felerne miejsce. Z tego co wiem to już kilka osób miało problemy z tymi wężykami właśnie w tym miejscu.
Na myśl przychodzi mi jedynie to co proponuje kolega junglist. Bo nie ma opcji żeby tą ropę łykał silnik bez kopcenia. To raczej nie możliwe.
Co do przewodów to sprawdź je w okolicy tylnej belki, na jednym z uchwytów. Mi właśnie w tym miejscu przegniły oba węże, czyli jest to jakieś felerne miejsce. Z tego co wiem to już kilka osób miało problemy z tymi wężykami właśnie w tym miejscu.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Raczej nie ma opcji żeby ten silnik spalił 15l ropy (jeśli oczywiście pomiary są prawidłowe). Największe spalanie o jakim słyszałem miał kolega Solskier w swoim modzonym SBku. Raz spalił mu aż 9 litrów ale częściowo było to spowodowane jazdą w korkach (wiadomo, samochód chodzi a kilometry nie lecą).
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt: