Panowie, dzisiaj zaobserwowałem jedną rzecz, po zgaszeniu silnika słychać syk z tego oto urządzonka, zdaje się, że to regulator ciśnienia
syczenie słychać przez jakiś czas po czym ustaje, czy posiadacz tego samego autka co moje może to sprawdzić u siebie?
Będę bardzo wdzięczny, gdyż mam problem z falowaniem obrotów i może to jest tego przyczyna...
Dodam, że silnik był gorący jak sprawdzałem.
[AAH 2.8 v6] Syczący regulator podciśnieniowy?
Dzisiaj czyściłem silniczek krokowy, nie trzeba było, ale mimo wszystko... Układ też robiłem, uszczelniłem w miarę możliwości, może ktoś zna sposób jak zrobić to najlepiej by był 100% szczelny?
Czyściłem też przepływomierz i wymieniłem jedną sondę lambda, zostawiłem auto na całą noc bez aku. i rano go załączyłem, chodził równiutko, falowanie się zmniejszyło, ale jak sie nagrzał to znowu wpadł w lekkie wibracje, ale już nie takie jak wcześniej, drugą sondę też wymienię jutro i wtedy wszystko będzie jasne
Czyściłem też przepływomierz i wymieniłem jedną sondę lambda, zostawiłem auto na całą noc bez aku. i rano go załączyłem, chodził równiutko, falowanie się zmniejszyło, ale jak sie nagrzał to znowu wpadł w lekkie wibracje, ale już nie takie jak wcześniej, drugą sondę też wymienię jutro i wtedy wszystko będzie jasne
Panowie rozmowa odbiega od tematu mowa jest o regulatorze ciśnienia a mówimy o sondach, ale ok, sondy wsadzone i jest wszystko ok, autko lepiej jedzie, równiej pracuje i nie ma bogatej mieszanki, jak na wiek spełnia wszystkie normy
Natomiast w dalszym ciągu interesuje mnie ten regulator ciśnienia, czy on komuś syczał kiedyś? On zapewne odpowiada za odpowiednie ciśnienie na wtryskach?
Czy ktoś pamięta jak się nazywa ten programik w którym można obejrzeć wszystkie części po kolei ? Czy ktoś wie czy można kupić gdzieś taką małą część? :cry:
Natomiast w dalszym ciągu interesuje mnie ten regulator ciśnienia, czy on komuś syczał kiedyś? On zapewne odpowiada za odpowiednie ciśnienie na wtryskach?
Czy ktoś pamięta jak się nazywa ten programik w którym można obejrzeć wszystkie części po kolei ? Czy ktoś wie czy można kupić gdzieś taką małą część? :cry:
- siwusek216
- Forum Audi 80
Wersja on-line, trzeba się zarejestrować. http://www.vagcat.com/epc/viper370 pisze:Czy ktoś pamięta jak się nazywa ten programik w którym można obejrzeć wszystkie części po kolei ?
No więc kolego w moim AAH jest to samo. Jak ustanie praca silnika, jeszcze przez chwilę słychać syczenie i za chwilę ustaje. Więc albo obydwaj mamy jakiś problem, albo to jest w porządku, jednak ja nie zauważyłem nic niepokojącego w pracy silnika.viper370 pisze:syczenie słychać przez jakiś czas po czym ustaje, czy posiadacz tego samego autka co moje może to sprawdzić u siebie?