Od paru dni stałem się właścicielem pięknego Audi Cabrio z 1993 roku. Z pod maski mojego autka wydobywa się piękny dźwięk V6 2.8 o mocy 174 KM. Od bardzo dawna na widok takiego cabrio ciekła mi ślinka i po paru latach czekania udało mi się zakupić taki pojazd i jestem z niego zadowolony jak dziecko, aż nie mam ochoty przestać na niego patrzeć..

Trochę o aucie:
Audi zostało sprowadzone pół roku temu ze Szwajcarii gdzie było serwisowane do 2007 roku i do przebiegu 180.000km. Obecnie na liczniku jest 203.000km Czy prawdziwy nie wiem.. wydaje się, że tak.. ale sami wiecie jak to z tym jest..

Silnik:
AAH 2.8 V6 z mocą 174KM i 250NM czy trzyma parametry okaże się lada dzień po wizycie na hamowni.
Napęd:
Skrzynia 5 biegowa która napędza niestety tylko przednią oś..

Wyposażenie:
4x elektryczne szyby
elektryczne lusterka
alarm z czujnikami ruchu
Piękna biała skóra..

Jakieś tam podstawowe Car Audio
itp itd
Nadwozie:
Oczywiście Cabrio z ręcznie składanym dachem..

Jako, że ja nie lubię jeździć takim normalnym autkiem to w planach są pewne modyfikacje.

Po pierwsze:
Poprawki lakiernicze i polerka całego autka. A za rok myślę o lakierowaniu całego autka.
Następnie jakieś ładne alufelgi 16' bądź 17' oczywiście z parapetem polerowanym..

Zmienić przednie lampy na soczewki plus zestaw Kseno
Myślałem o przyciemnieniu wszystkich szyb.. ale czy jest sens jak jest jasne wnętrze..??
Silnik to oczywiście zrobić dobry dolot. Przerobić wydech, myślałem o przelocie ale nie wiem czy nie będzie za głośno. Ale na pewno Katalizatory won bo i tak już pewnie nic nie dają. Potem jakieś świece dobrej jakości jak i przewody. Następnie jakaś zmiana programu może w tej firmie: http://www.formula.pl/chiptuning/audi/g ... km%29.html
Liczę na jakieś 190KM 270NM
I po drodze sprawy drobiazgowe eksploatacyjne takie jak poprawić oświetlenie wymienić olej i płyn hamulcowy oczywiście na MOTUL itp itd..

Na razie zdjęć swojego autorstwa nie mam. Ale pozwolę sobie chwilowo zapożyczyć zdjęcia od kolegi..