[b4] Lampy przednie - wybór żarówek
- przemko1982
- Audi 80 Klub
czy w tym teście podano dokładne wyniki poszczególnych żarówek?samekk pisze:Ostatni w 'Auto Świecie' był test żarówek i napisano tam że night breaker są świetnymi żarówkami. Stosunek jakości do ceny jest naprawdę bardzo dobry. Jednak w teście lepiej wypadły philipsy x-tream +80%
to nie jest przypadkiem to? http://www.autoporadnik.pl/porady/test- ... l?page=0,0
Żarówki BlueVision zapewniają:
* "Trwające dłużej" niebieskie światło
Kierowcy preferują jazdę przy świetle dziennym. Światło dzienne zapewnia najlepszą widoczność. Dlatego właśnie Philips opracował żarówki halogenowe BlueVision pokryte niebieskim filtrem. Filtr ten pozwala na wytworzenie światła zbliżonego do światła dziennego (podobnego do ksenonowego).
* Światło zbliżone do dziennego o temperaturze barwowej 4000° Kelvina
"Jaskrawo białe światło" wytwarzane przez żarówki BlueVision poprawia widoczność znaków i oznaczeń drogowych. Prowadzenie samochodu nocą staje się mniej męczące a kierowca ma możliwość szybszej reakcji w nieprzewidzianych sytuacjach.
Tyle właśnie znalazłem o tych żarówkach i sam je mam u siebie i chwalę sobie natomiast te pierwsze podejrzewam że będą krócej świeciły(ich żywotność będzie mniejsza)
* "Trwające dłużej" niebieskie światło
Kierowcy preferują jazdę przy świetle dziennym. Światło dzienne zapewnia najlepszą widoczność. Dlatego właśnie Philips opracował żarówki halogenowe BlueVision pokryte niebieskim filtrem. Filtr ten pozwala na wytworzenie światła zbliżonego do światła dziennego (podobnego do ksenonowego).
* Światło zbliżone do dziennego o temperaturze barwowej 4000° Kelvina
"Jaskrawo białe światło" wytwarzane przez żarówki BlueVision poprawia widoczność znaków i oznaczeń drogowych. Prowadzenie samochodu nocą staje się mniej męczące a kierowca ma możliwość szybszej reakcji w nieprzewidzianych sytuacjach.
Tyle właśnie znalazłem o tych żarówkach i sam je mam u siebie i chwalę sobie natomiast te pierwsze podejrzewam że będą krócej świeciły(ich żywotność będzie mniejsza)
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
do deszczu to gt150 ale wytrzymują rok
Z braku kaski kupiłem zwykłe philipsy premium i po założeniu jednej żarówki a zostawieniu jednej gt150 stwierdzam że nie ma sensu przepłacać za te super power extra hiper hyper bajer żarówki bo prawie nie ma różnicy - większa różnica jest w opakowaniu niż w ilości światła.
Z braku kaski kupiłem zwykłe philipsy premium i po założeniu jednej żarówki a zostawieniu jednej gt150 stwierdzam że nie ma sensu przepłacać za te super power extra hiper hyper bajer żarówki bo prawie nie ma różnicy - większa różnica jest w opakowaniu niż w ilości światła.
ja jeżdżę trzeci rokdo deszczu to gt150 ale wytrzymują rok
włącz sobie długie na ciemnej drodze to zobaczysz różnicę, o ile mówimy o gt150 power2night. Ja nawet bez okularów widziałem różnicę między zwykłymi a moimi Philipsami <ok>GreenGreen pisze:Z braku kaski kupiłem zwykłe philipsy premium i po założeniu jednej żarówki a zostawieniu jednej gt150 stwierdzam że nie ma sensu przepłacać za te super power extra hiper hyper bajer żarówki bo prawie nie ma różnicy - większa różnica jest w opakowaniu niż w ilości światła.
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
żywotność żarówki w latach zależy od napięcia na żarówce oraz nie ma się co oszukiwać także i tego ile ktoś jeździ samochodemŻelu pisze:Cytat:
3 lata na gt150 to już powinieneś być w księdze rekordów
trzeci rok, czyli dwa lata z hakiem A co do długich to gwarantuję Ci, że jest znaczna różnica <ok> Pozdrawiam !