[b4 all] zamiana predkosciomierza
[b4 all] zamiana predkosciomierza
zaraz mnie pewnie koledzy zjezdzicie ze bylo juz otym itd ale szukam od ponad godziny jakiegos tematu o zamianie predkosciomierza 220 kmh na 260 kmh i niestety niemoge nic znalesc wiec pozwolilem sobie przytulic sie do tematu i delikatnie zapytac czy sie da go wymienic bez problemu i czy bedzie mnie oszukiwal ??? licznik oczywiscie z benyniaczka chce zamontowac w tdi-ku...
pozdrawiam i sorry
ps do administratora. nie mam polskich znakow
pozdrawiam i sorry
ps do administratora. nie mam polskich znakow
Witam, podepnę się pod temat, ostanio zmieniłem sobie zegary z wyskalowanych do 220 na 260 i mam wrażenie, że mi niestety jednak przekłamuje Z tego co napisał KLAKSON, takiej opcji nie powinno być. Czy ktoś jeszcze może się wypowiedzieć na ten temat, bo nie chciał bym płacić niepotrzebnych mandatów. Pozdrawiam
- Audi Sport
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Chyba najprościej będzie wybić ośkę na której znajdują się "trybiki" które łączą poszczególne kołka z cyferkami. Wtedy sobie ustawisz taki przebieg jaki chcesz, nie trzeba będzie wyciągać wskazówki. Wystarczy wydobyć prędkościomierz z tego białego plastiku i od tyłu będziesz miał dostęp do mechanizmu.Audi Sport pisze:Czy przy zmianie prędkościomierza z 220 km/h na ten do 260 km/h to czy mogę zmienić licznik przejechanych kilometrów abym miał swój stary przebieg ??
mozna zmienic bez problemu, umnie sie to udalo ale wzraz z licznikiem musialem zmienic podstawe licznika bo stara nie pasowala, co prawda mozna bylo wyciac kawalek plastiku i by spasowalo ale jak juz mialem caly licznik to zamienilem wszytko...
nie oszukuje mnie na predkosci bosprawdzalem z GPSem ale z tego co sie mnie wydaje to powinien byc z licznikow tej samej firmy czyli VDO do VDO , UN4 do UN4, moge sie mylicz ale jak juz znalazlem i zakupilem licznik tej samej firmy to mialem wieksza pewnosc
nie oszukuje mnie na predkosci bosprawdzalem z GPSem ale z tego co sie mnie wydaje to powinien byc z licznikow tej samej firmy czyli VDO do VDO , UN4 do UN4, moge sie mylicz ale jak juz znalazlem i zakupilem licznik tej samej firmy to mialem wieksza pewnosc