[B3 Klimatronik] Kody klimatronika po polsku
-
- Forum Audi 80
[B3 Klimatronik] Kody klimatronika po polsku
Posiadacie może kody do klimatronika opisane po polsku? Dzieki
-
- Forum Audi 80
Heheh mam ten sam błąd czujnik G62 przerwa, ale za chiny nie wiem jak się tego pozbyć, wymienaił czujnik z tyłu głowicy i cały czas to samo.Damian1985 pisze:Mi sie też właśnie nie chce tłumaczyć ze słownikiem i dlatego myślałem że ktoś już ma gotowe Wyskoczył mi błąd 09
Z tego co się zorientowałem to czujnik ten daje sygnał klimatronicowi o temperaturze silnika.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Mam gdzieś te kody po polsku ale na kartce, postaram sie je jakoś tu wrzucic. Pozdrawiam. Aha i jak to jest z ta temp silnika. Na klimie temperature łapie znaczne szybciej niz na zegarze temperatury, tzn z rana wystarczy ze włacze zapłon i wbije kod temp silnika i temp wzrasta bez uruchomienaia motoru, a w czasie jazdy jak by go nie gonić to na wyswietlaczu klimy równo 90 i ani grama więcej, mimo ze na zegarach około 95 i wiatraki chodzą
No i jeszcze apropo predkościomierza, Jmm napisałeś kiedyś ze ta predkosc z kilmy jest prawdziwa(sprawdzana z gps) a u mnie jak mam 110km/h na zegarach to identyczną prędkość wskazuje klima, nie wiem jak dalej ale przy tej prędkości zegary pokrywają sie z predkością na wyswietlaczu klimy?! :roll:
No i jeszcze apropo predkościomierza, Jmm napisałeś kiedyś ze ta predkosc z kilmy jest prawdziwa(sprawdzana z gps) a u mnie jak mam 110km/h na zegarach to identyczną prędkość wskazuje klima, nie wiem jak dalej ale przy tej prędkości zegary pokrywają sie z predkością na wyswietlaczu klimy?! :roll:
Tylko, że Ty masz nowszy klimatronic :mrgreen:hołard pisze:Mam gdzieś te kody po polsku ale na kartce, postaram sie je jakoś tu wrzucic. Pozdrawiam. Aha i jak to jest z ta temp silnika. Na klimie temperature łapie znaczne szybciej niz na zegarze temperatury, tzn z rana wystarczy ze włacze zapłon i wbije kod temp silnika i temp wzrasta bez uruchomienaia motoru, a w czasie jazdy jak by go nie gonić to na wyswietlaczu klimy równo 90 i ani grama więcej, mimo ze na zegarach około 95 i wiatraki chodzą
W naszych jest zupełnie inaczej, w moim się prędkość zgadza z gpsem, w nowszym nie testowałem
Wracając do prędkości to nie wydaje mi się, że jest powiązana z gps.Prędkość jes o 10 km mniejsza niż na prędkościomierzu, tj.tak jak wskazują radary i pewnie jest tak ustawiona fabrycznie.Obecnie mam orony o mniejszym promieniu od osi do bierznika, co według obliczeń prędkość zmieszyła się o 3 km, natomiast klimatronic tego nie wykazuje.