Mam problem z szybami. Do tej pory było tak, że guziki od szyb na panelu od strony kierowcy działały na opak, tj. lewy guzik od lewej szyby otwierał prawą, prawy guzik od prawej szyby otwierał lewą - tak samo z tyłu. Ostatnio zaprowadziłem samochód do mechanika i zapytałem się czy poza mechaniką, którą mieli się zająć, czy mogli by zerknąć na elektrykę. No i zerkneli.. od tamtej pory nie mogę opuścić ŻADNEJ szyby. Jedynym rozwiązaniem aby opuścić szyby jest naciśnięcie guzika przy ręcznym - ale to i tak nie wiele pomaga, ponieważ chowają się tylko 3 szyby, szyba od strony kierowcy nie rusza się.
Sam tego nie zrobię. Poszukam innego elektryka i jemu ew. zlecę do zadanie i podpowiedziałbym na co powinien zwrócić uwagę.
Wiecie może w czym problem?
[Cabrio] Elektryka szyb.
[Cabrio] Elektryka szyb.
Ostatnio zmieniony 03 gru 2009, 13:59 przez quick, łącznie zmieniany 1 raz.
po pierwsze przekaźnik pod kierownicą taki duży podłużny tylko jeden taki jest zresztą jak go dotkniesz i w tym samym czasie opuścisz szyby to będziesz wiedział który to bo "pstryknie" sprawdzić go czy mechanik czegoś tam nie narobił a z tymi szybami na opak wystarczyło wyciągnąć przyciski i zmienić wtyczki bo widać ktoś jak składał robił to na szybko i pod zły przycisk zła wtyczkę dał
Re: [ Cabrio ] Elektryka szyb.
Jeżeli trafisz do elektryka który jest faktycznie elektrykiem to bez większego problemu to naprawi.quick pisze:Poszukam innego elektryka i jemu ew. zlecę do zadanie i podpowiedziałbym na co powinien zwrócić uwagę.
A jeżeli chodzi o tę szybę to moim zdaniem niema zasilania na przekaźniku 343.
Instalacja szyb jest banalnie prosta i namierzenie usterki przez fachowca nie powinno zająć więcej niż pól godziny.