[B3,B4] Które lepsze? B3 czy B4?
-
- Forum Audi 80
- czester-11
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
załóżmy że mam wybór B3, B4, A4 z tego samego rocznika w tym samym stanie technicznym, to ja zdecydowanie wybrałbym B4 !!, szkoda że tak szybko zakończyli jego produkcję, a cabrio robili do 2000 roku, jakbym miał takie B4 quattro avant z tego rocznika to długo bym się nie zastanawiał i na pewno B4 a nie A4... ale chcąc nie chcąc jeśli potrzeba ci młodszego mocniejszego auta to trzeba A4 brać. Podobno to teraz jest hit na giełdach...
I niech sobie będzie . Ja mojej B3 nie zamienie na żadne A4 . Nie jest sztuką kupić wymażony samochód tylko go bezboleśnie go utrzymać . Nie zamierzam zasówać tylko po to by się pokazać w A4 . Auto jest dla mnie a nie ja dla auta . Gdyby były B4 z gaźnikiem to pewnie bym zamienił ale ponieważ nie ma to trudno pozostane przy mojej dpieszczonej B3 .
proponuję zamknąć temat a autora zbanować za wprowadzanie waśni na forumiejmm pisze:Znawca się raptem znalazł :lol:Doc pisze:B4 są ładniejsze a jmm jest goopi.
a tak na powaznie nie ma co gdybać... B3 czy B4 to sprawa gustu i własnych doświadczeń, nie koniecznie związanych z jakością wykonania a ekspoatacją...
poza tym, zdałoby się uścislić temat dociekań, czego dotyczy wyższość B3 na B4 (lub odwrotnie), czy silnika, zawiechy, mocy, zużycia, spalania itp
RS2
Ja się zakochałem w audi z powodu jednego tylko modelu RS2 w kolorze porsche blau wersja MTM - 380KM 490Nm. Na powyższy mnie nie stać, za to moje B3 przerobie na tyle żeby mi więcej żadna BMW, na krzyżówce drogi nie zajechała. W B3 odpowiadają mi koszta utrzymania bo są znikome, w B4 funkcjonalność i wzmocnienie konstrukcji a A4 kochałem do momentu jak przyszło mi naprawiać w nim przednie zawieszenie u braciaka, to jest normalnie zemsta a do tego ile kosztuje :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
-
- Forum Audi 80