[B4 1Z] wymiana turbosprężarki
[B4 1Z] wymiana turbosprężarki
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Piszę w sprawie wymiany turbosprężarki w moim audi. Chciałem się zapytać czy ma ktoś może instrukcję demontażu i montażu turbo w wersji elektronicznej? Jakieś rysunki, schematy, wszystko co by się przydało przy tego typu pracy. Byłbym wdzięczny za wszelkiego typu porady związane z wymianą turbo, jakieś kruczki, uwagi, dobre rady itp. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam
proponuje poszukać tutaj: @@@@@@@@@@@@@@...Zuldan pisze:instrukcję demontażu i montażu turbo w wersji elektronicznej
a tak na serio to mógłbyś opisać dokładniej dlaczego chcesz wymienić turbinę, jaką miałeś i na jaką chcesz zmienić...
Dzięki za linka. Chcę wymienić gdyż bierze olej. Z turbo cieknie z każdej strony. Uszczelniaczze wymoenione, ciśnienie na cylindrach dobre, brak większych wycieków więc zostaje tylko turbo. Samochód jest dynamiczny ale dopiero po 2000obr przy czym dymi na szaro. Znalazłem firmę która zajumie się regeneracją turbin ale muszę ją sam zdemontować a potem zamontować, dlatego potrzebuje jakiś wskazówek, porad osób które już to kiedyś wykonywały.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- bieniek1984
- Forum Audi 80