[b4 2.0+lpg] silnich zaczał pracowac jak deasel ;/
[b4 2.0+lpg] silnich zaczał pracowac jak deasel ;/
witam! od kilku dni silnik zaczał głosno pracowac tzn klekotac tak jak deasel i nie wiem co mu jest ;/ odgłos dochodzi gdzies z okolic rozrzadu
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
roman1988, kontrolka oleju nie to nie kontrolka jego rezerwy Ona pokazuje ciśnienie oleju. Niestety twój silnik chyba gdzieś gubi to ciśnienie, bo masz typowe tego objawy. To znaczy, na zimnym kiedy olej jest gęsty masz wyższe ciśnienie. Potem w miarę rozrzedzania się oleju pod wpływem temperatury jego ciśnienie maleje (widocznie do niebezpiecznego poziomu skoro włącza ci się kontrolka) co jednocześnie skutkuje waleniem szklanek z powodu zbyt niskiego ciśnienia docierającego do głowicy. Musowo jedź na sprawdzenie ciśnienia oleju do mechanik.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
grzech śmiertelny jezdzić autem w którym swieci się kontrolka oleju (nawet czasem). Dzis stukaja Ci samoregulatory, jutro wyjedziesz z domu i zatrzesz silnik, a wtedy to (jak ja to mówię) tylko do Boga...roman1988 pisze:a no własnie i czasem swieci kontrolka oleju
Pierwsze co wytłumaczyłem mojej dziewczynie jak prawo jazdy zrobiła to "że jeśli cokolwiek na czerwono się świeci na desce to stoisz a nie jedziesz!!"