[b4 2.0 ABT] Wolna wtyczka pod komorą silnika od czego?
[b4 2.0 ABT] Wolna wtyczka pod komorą silnika od czego?
Witam kolegów mam pytanie.Czy ktoś z was może wie od czego jest kostka(wtyczka) którą znalazłem pod komorą silnika koło łapy zawieszenia silnika?Jest to okrągła z 2 dwoma przewodami brązowy i niebiesko-żółty oraz napisami gsm2 i numerami 813971955 .Była ona na pewno nie używana jeszcze i na pewno jest także orginalna. po rozciągnieciu jej sięga 5-7cm za zbiornik płynu do wspomagania.Ma także różową nasadke.Niunia jest z końcóki 94r. prosze od odpowiedz z góry dzieki.pozdro
Ostatnio zmieniony 21 lut 2012, 21:13 przez koras85, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Wtyczka może być od czujnika poziomu płynu chłodniczego.
Sprawdź czy masz podłączoną jakąkolwiek wtyczkę od spodu zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodniczego. Sprawdziłem w schematach że kolory kabli się zgadzają i z tego co pamiętam ma ona różową nasadkę. U mnie w B3 też była przywiązana do wiązki i nigdzie nie podłączona, gdy złączyłem jej piny to przy zapalonym silniku włączała się kontrolka układu chłodniczego na desce rozdzielczej.
Wiem że w niektórych B3kach nie było tego czujnika co do B4 to nie jestem pewien czy nie było tego w standardzie.
Sprawdź czy masz podłączoną jakąkolwiek wtyczkę od spodu zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodniczego. Sprawdziłem w schematach że kolory kabli się zgadzają i z tego co pamiętam ma ona różową nasadkę. U mnie w B3 też była przywiązana do wiązki i nigdzie nie podłączona, gdy złączyłem jej piny to przy zapalonym silniku włączała się kontrolka układu chłodniczego na desce rozdzielczej.
Wiem że w niektórych B3kach nie było tego czujnika co do B4 to nie jestem pewien czy nie było tego w standardzie.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ponieważ w każdej audi jest wszystko w porządku. Niektóre modele mają podłączone a nie które nie. Moja nie miała. Lecz gdy zakupiłem moduł AC to postanowiłem dorwać zbiorniczek z czujnikiem. I teraz jak mam wysoką temperaturę lub za mało płynu to mi się odzywa ta kontrolka na AC.marcinGD pisze:Jednak u mnie wszystko jest wporzatku
Dla wyjaśnienia - bez czujnika w zbiorniczu będziesz tylko informowany gdy będziesz miał za wysoką temperaturę płynu. Jeżeli zaś będziesz jego miał za mało to kontrolka sie nie odezwie. Po to jest ta końcówka - do kontroli poziomu płynu