[B3/B4] Problem z ogrzewaniem i tylna szyba
[B3/B4] Problem z ogrzewaniem i tylna szyba
Witam,
Mam do was pytanie. Nawiew działa mi na 1 , 2 biegu na 3 jak wlaczam to zacyzna samoczynnie dzialac po np 10 minutach pracy nagle sie wlacza 3 jak przelacze na 2 znowu a potem na 3 to juz znowu jest 2 i trzeba czekac. na 4 w ogole nie smiga. co to moze byc? i jak zdjac ten caly panel od pokretel nawiewu zeby nic nie uszkodzic i nie polamac? Drugie pytanie moja audiczka niestety dostala troche w dupe i po powrocie od blacharza wczoraj odkrylem ze nie dziala mi ogrzewanie tylnej szyby ani swiatlo przeciwmgielne. przyciski niby ok ale nie smiga. moze mi ktos cos odlaczyl z tylu od ogrzewania? tylko gdzie sa jakies kablem od tego?
Mam do was pytanie. Nawiew działa mi na 1 , 2 biegu na 3 jak wlaczam to zacyzna samoczynnie dzialac po np 10 minutach pracy nagle sie wlacza 3 jak przelacze na 2 znowu a potem na 3 to juz znowu jest 2 i trzeba czekac. na 4 w ogole nie smiga. co to moze byc? i jak zdjac ten caly panel od pokretel nawiewu zeby nic nie uszkodzic i nie polamac? Drugie pytanie moja audiczka niestety dostala troche w dupe i po powrocie od blacharza wczoraj odkrylem ze nie dziala mi ogrzewanie tylnej szyby ani swiatlo przeciwmgielne. przyciski niby ok ale nie smiga. moze mi ktos cos odlaczyl z tylu od ogrzewania? tylko gdzie sa jakies kablem od tego?
Ostatnio zmieniony 03 gru 2009, 20:51 przez solenzo, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Aby dobrać się do wnętrzności pokręteł nawiewu trzeba ściągnąć kombinerkami najlepiej przez szmatkę żaby nie pokancerować ich. Pociągasz i schodzi pod nimi masz śrubki...
Tak po za tym o biegach dmuchawy <bylo> wiec po <szukaj>
Co do przeciwmgielnego to sprawdź wiązkę idącą do kalpy bagażnika. Albo blacharz nie podłączył kostki tej wiązki idącej do klapy. Kostka znajduję się za lewą tylną lampą.
Też <bylo> wiele razy.
Ogrzewanie tylnej szyby: Pociągnij za górny koniec osłony tylnego i później wysuwasz go z dolnego mocowania. Tam możesz sprawdzić czy prąd dochodzi.
Tak po za tym o biegach dmuchawy <bylo> wiec po <szukaj>
Co do przeciwmgielnego to sprawdź wiązkę idącą do kalpy bagażnika. Albo blacharz nie podłączył kostki tej wiązki idącej do klapy. Kostka znajduję się za lewą tylną lampą.
Też <bylo> wiele razy.
Ogrzewanie tylnej szyby: Pociągnij za górny koniec osłony tylnego i później wysuwasz go z dolnego mocowania. Tam możesz sprawdzić czy prąd dochodzi.
-
- Forum Audi 80
hmmm no tak tylko ze ja jak zdejme pokretla odkrece te dwie srubki od panelu to mam tak ze mam do okdrecenia 2 normalne srubki od popielniczki i do tego w rogach 4 jak mowicie inne srubki przykrecaje caly ten mechanizm bialy od nawiewu do jeszcze jednego wewnetrznego panelu czarnego ktory nawet jak to odkrece to i tak przeszkadza zeby to biale moglo wyjsc. wyglada tak jakby ten clay bialy mechanizm nawiewu mial wychodzic nei do przodu tylko do tylu.
-
- Forum Audi 80
solenzo, musisz wyjąć tą całą konsole na środku przez którą nie możesz wyjąć tej białej obudowy pokręteł. Jak pisze piekarelk, na górze pod kratkami nawiewów (musisz je wyjąć) masz dwie śrubki na klucz 10mm i tak samo dwie są schowane głębiej na dole.
Ściągnij sobie z download instrukcję wymiany nagrzewnicy, tam jest opisane jak to wyjąć. Na 8 stronie są zaznaczone te śrubki które trzeba wykręcić.
Ściągnij sobie z download instrukcję wymiany nagrzewnicy, tam jest opisane jak to wyjąć. Na 8 stronie są zaznaczone te śrubki które trzeba wykręcić.