[80 b4 2.0 16v ACE] świece,przewody WN,kopułka,palec-jakie?
[80 b4 2.0 16v ACE] świece,przewody WN,kopułka,palec-jakie?
Witam Kolegów.
W związku z falującymi obrotami w mojej audiczce mam zamiar wymienic w/w elementy. Jak wiadomo taki zastawik jest trochę drogi , jeden ze sprzedawców na allegro zrobił mi wycenę i wyszło tak: palec BERU-19zł, kopułka BERU-210zł, przewody NGK-430zł, świece 3 elektrodowe za szt. BERU-25zł, NGK-21zł, BOSCH-23zł ,co daje ponad 700zł. Ja znalazłem w internecie taki zestaw: świece za szt. 1 elektrodowe BOSCH-14zł, przewody KAGER-221zł, kopułka EPS-105zł, palec-nie wiem jaki dobrac , razem około 400zł. I tu pytanie do Was czy mój zestaw bedzie dobry do tego auta i jaki palec dobrac do kopułki(EPS)? Piszcie jakie zestawy Wy byście wybrali do mojego samochodu wraz z orientacyjnymi cenami. Przy zakupie będę sie kierował Waszymi odpowiedziami. Pozdrawiam!
W związku z falującymi obrotami w mojej audiczce mam zamiar wymienic w/w elementy. Jak wiadomo taki zastawik jest trochę drogi , jeden ze sprzedawców na allegro zrobił mi wycenę i wyszło tak: palec BERU-19zł, kopułka BERU-210zł, przewody NGK-430zł, świece 3 elektrodowe za szt. BERU-25zł, NGK-21zł, BOSCH-23zł ,co daje ponad 700zł. Ja znalazłem w internecie taki zestaw: świece za szt. 1 elektrodowe BOSCH-14zł, przewody KAGER-221zł, kopułka EPS-105zł, palec-nie wiem jaki dobrac , razem około 400zł. I tu pytanie do Was czy mój zestaw bedzie dobry do tego auta i jaki palec dobrac do kopułki(EPS)? Piszcie jakie zestawy Wy byście wybrali do mojego samochodu wraz z orientacyjnymi cenami. Przy zakupie będę sie kierował Waszymi odpowiedziami. Pozdrawiam!
Kolego na tym nie ma co zbytnio oszczędzać. Kupisz przewody kagera, kopułkeę EPS to szybko ci to padnie. Świece radził bym 3-elektrodowe, 1. to lekka przesada. Jeśli chcesz być z tego zadowolony Kup dobre a na pewno będziesz długo się z tego cieszył. Palec BERU, kopułka BERU, przewody NGK-375zł(też na allegro, więc słabo szukałeś), świece to już jak uważasz, wszystkie 3 firmy dobre tylko koniecznie 3-elektrodowe.
Zerkinj jeszcze tu na mój post - miałem ciężką walkę z falowaniem obrotówwojtbert pisze:W związku z falującymi obrotami
https://audi80.pl/b3-20-6a-obroty-py ... 395,15.htm
Nie kupuj podrubek !!! bierz to co najlepsze Beru itp. prawie zawsze przejechałem się na podróbkach
[ Dodano: 2009-05-11, 18:43 ]
wojtbert pisze:świece 3 elektrodowe
Nie znam się ale elektromechanik z dużym doświadczeniem mówił mi że te silnki lepiej chodzą na jednoelektrodowych świecach
Ja mam 3 elektrodowe i jeździ pięknie
- damian19772
- Forum Audi 80