Po pierwsze zaczynamy od przywitania się odpowiednim dziale i załóż temat w odpowiednim dziale i używaj opcji szukaj i pisz poprawnie bo temat poleci do kosza <regulamin>morcego pisze:Witam mam problem i nie wiem o co chodzi! Odpalam autko i strasznie trzesie obroty spadaja i rosna na jalowym biegu a jak ryszam to auto nie ma mocy i pracuje jak czolg??
Poza tym nie moge odkrecic srub od zaciskow z tylu i juz nie wiem co robic..
[b3 80 1,8s] Czy siadly poduszki silnika?? brak wyciszenia..
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
witam dzisiaj wymieniłem sobie poduszki i usze powiedziec ze juz jest lepiej mneij wibracji w kabinie jednak powiem ze jeszcze jest nie tak tzn gdy wyłączę autko cala buda trzęsie chodz podczas pracy silnika jest lepiej niż przed wymiana a brak wyciszenia nadal brak tzn wibracje silnika czuje w kabinie.. ;(
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
po lewej i po prawej tego odbijaka nie wymieniałem, dzisiaj odkręciłem swiece by zobaczyć ich stan i kazda jedna jest pokryta sadza praca silnika tez nie jest prawidłowa,tzn nie pracuje równo,miałem wymieniany rozrząd i po jego wymianie stracił na mocy ma te okopcone wiece może źle ustawiony rozrząd? a może tylko zapłon złe ustawiony
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
może ktoś inny sie wypowie bo jestem zdezorientowany w b3 sa 2 poduszki na skrzyni dwie pod silnikiem i odbijak przy chłodnicy czy może gdzieś jest jakaś inna bo wymieniłem od silnika i nadal te wibracje... pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi
nie ten temat ale napisze o tym tez o może wiąże się to z tym ze nie mam ciszy w autku.Mailem wymieniany rozrząd od tamtej pory autko nie chodzi tak jak powinno tak mi sie wydaje,wtedy wymieniłem kable,świece,kopułkę,pale myślałem ze może coś się zużyło ale nic praca silnika nadal nie równa.Spalanie tez mi wzrosło o 4 litry, przed wczoraj zobaczyłem sobie w jakim stanie swiece i wyszło ze są cale pokryte sadzą czy to wina tego ze ktoś nie ustawił zapłonu lub przestawil choć by o 1 ząbek rozrząd i dlatego ta nie równa praca silnika
nie ten temat ale napisze o tym tez o może wiąże się to z tym ze nie mam ciszy w autku.Mailem wymieniany rozrząd od tamtej pory autko nie chodzi tak jak powinno tak mi sie wydaje,wtedy wymieniłem kable,świece,kopułkę,pale myślałem ze może coś się zużyło ale nic praca silnika nadal nie równa.Spalanie tez mi wzrosło o 4 litry, przed wczoraj zobaczyłem sobie w jakim stanie swiece i wyszło ze są cale pokryte sadzą czy to wina tego ze ktoś nie ustawił zapłonu lub przestawil choć by o 1 ząbek rozrząd i dlatego ta nie równa praca silnika
Po mojemu skoro po wymianie auto straciło na mocy to najprawdopodobniej rozrząd został źle założony . Jeżeli koło od wałka zapłonowego nie jest mocno przestawione to wystarczy regulacja zapłonu nawet na ucho skoro masz czarne świece i takie duże drgania . Sprawdź na początek poprawne ustawienie rozrządu znajdziesz tego sporo na forum powodzenia
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no hej właściwie to lipa nic nie stwierdzono znaki rozrzadu na miejscu, zapłon tez ok. A spalanie jakie było takie jest ale według mnie problemem jest to ze musze jezdzic na wysokich obrotach bo tak to nie mam prędkości wogole, mam automat i żeby mieć 80km/h to muszę mieć obroty 3tys wiec wiadomo ze auto musi wtedy palić swoje
- percevalle
- Audi 80 Klub