SUBWOOFER do Audi 80
- czester-11
- Forum Audi 80
ja mam te pierwsze dobrze Audi_A6 mówi wez grubsze na zapas , moze z czasem zmienisz sprzet na wiekszy to nie bedziesz musial kabli wyciagac, ale jak na dB drag sie nie wybierasz to ci taki wystarczy,w zupelnosci, do tego wzmacniacza potrzebny zalecany kabel to 6 mm kwadrat , tak jest w instrukcji , przedchwila patrzylem,
[ Dodano: 2007-05-22, 16:55 ]
a i taka przesrtoga dla kolegi nie wlanczaj glosno radia na wylaczonym silniku, akumulator moment pada, ja sie tajk nieraz przejechalem zajezdrzam sobie pod disco muzyczka gra szpan szpan a na koniec pchanko, siara jak cholera :oops: :oops:
[ Dodano: 2007-05-22, 16:55 ]
a i taka przesrtoga dla kolegi nie wlanczaj glosno radia na wylaczonym silniku, akumulator moment pada, ja sie tajk nieraz przejechalem zajezdrzam sobie pod disco muzyczka gra szpan szpan a na koniec pchanko, siara jak cholera :oops: :oops:
Ok dzieki za odp.,pomogliscie mi bardzo i zdecydowalem sie na kupno..Odezwe sie jak juz wszytsko zrobie..Z glosnikami dam sobie narazie spokoj bede je wymienial z czasem tak jak mowiliscie..jeszcze raz dzieki..
Hehe dzieki wielkie,dobrze wiedziec.Rzeczywiscie "siara" musiala byc,wspólczucia,ale przynajmniej wiesz,ze lepiej tak nie robic Czlowiek najlepiej uczy sie na wlasnych bledach.. :->
Hehe dzieki wielkie,dobrze wiedziec.Rzeczywiscie "siara" musiala byc,wspólczucia,ale przynajmniej wiesz,ze lepiej tak nie robic Czlowiek najlepiej uczy sie na wlasnych bledach.. :->
- czester-11
- Forum Audi 80
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
nie raz tak miałem w kumpla samochodzie dlatego ja woże ze sobą mały akumulator i kable.. zajmują mało miejsca a przydają sie czasem i zaoszczędzają robienia sobie obiachuczester-11 pisze:a i taka przesrtoga dla kolegi nie wlanczaj glosno radia na wylaczonym silniku, akumulator moment pada, ja sie tajk nieraz przejechalem zajezdrzam sobie pod disco muzyczka gra szpan szpan a na koniec pchanko, siara jak cholera
[ Dodano: 2007-05-22, 20:13 ]
czester-11, trzeba zrobić zabudówke i sie do b3 dwa suby wsadzi
- czester-11
- Forum Audi 80
ale zabudowa caly bagaznik zajmnie a skrzynie mozna wyjac wrazie gdy trzeba kogos przewiezc...
[ Dodano: 2007-05-23, 11:49 ]
for Audi_A6 :
z twoich postów wynika ze sie znasz na audio, wiec mam takie pytanie w jaki sposob kondensator usprawnia dzialanie zaestawu sub+wzmacniacz??? bo chce dokupic i niewiem czy to zalezy od pojemnosci kondensatora , jaki by byl najlepszy??
[ Dodano: 2007-05-23, 11:49 ]
for Audi_A6 :
z twoich postów wynika ze sie znasz na audio, wiec mam takie pytanie w jaki sposob kondensator usprawnia dzialanie zaestawu sub+wzmacniacz??? bo chce dokupic i niewiem czy to zalezy od pojemnosci kondensatora , jaki by byl najlepszy??
- Krycha
- Forum Audi 80
- Kontakt:
W żaden sposób nie usprawnia nie gra nic lepiej ale kondestaor to jest takie zabezpieczenie energi. Jeśli głośno słuchasz muzyki to jest duże zapotrzebowanie na energię i czasem jest taka sytuacja że prąd z akumulatora nie jest wystarczający by napędzić wzmacniacz wtedy potrzebny jest kondensator który magazynuje energię i w razie potrzeby daje większą jej dawkę do wzmacniacza. Sprawdź sobie taki sposób zapal światła i włącz głośno muzę jeśli światła zaczną mrygać lub pulsować tzn że akumulator nie nadąża z energią i wtedy przydał by się kondensator. Choćby najtańszy 1F. Przyjmuje się 0,5 F na 500W wzmacniacza ale oczywiście lepiej wziaśc wiecej myśle że własnie tak koło 1F będzie ok!
- czester-11
- Forum Audi 80
For czester-11
Tylko jak kondensator chcesz kupić to niełap się na najtańszy bo to strata kasy.Porównywałem kkiedyś Dietza i Carpowera oba 1,5F. Po naładowaniu ich podpiołem żarówkę 12V i na Dietzie świeciła jakieś 30 sekund a na Carpowerze prawie 3 minuty. Dlatego lepiej dołożyć trochę i kupić jakiś markowy niż potem żałować bo kondensator kondensatorowi nierówny 8-)
Tylko jak kondensator chcesz kupić to niełap się na najtańszy bo to strata kasy.Porównywałem kkiedyś Dietza i Carpowera oba 1,5F. Po naładowaniu ich podpiołem żarówkę 12V i na Dietzie świeciła jakieś 30 sekund a na Carpowerze prawie 3 minuty. Dlatego lepiej dołożyć trochę i kupić jakiś markowy niż potem żałować bo kondensator kondensatorowi nierówny 8-)
Dziwne jeszcze nie spotkałem kondensatora który by po podpięciu samochodowej żarówki świecił 3 min, 30 s to jest dziwnie dużo :shock:Krecik80. pisze:For czester-11
Wprawdzie różnice są na pewno ale tolerancja pojemności między jednym a drugim nie może być tak duża.
Na tej stronie można prześledzić różnice między kondensatorami różnych firm między innymi Dietza i Carpowera:
http://www.profihifi-forum.de/thread.ph ... r=0&page=1
- czester-11
- Forum Audi 80
- Krycha
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Chcesz mieć w miarę dobry i tani kup ten http://www.allegro.pl/item197053943_now ... arada.html
-
- Forum Audi 80
Heja
Ja tez chcialbym sie pochwalic buszmanem mam alx-102sp czyli 25cm w skrzyni 35 L BR(zestrojona na 38Hz) podpiety pod buszmana pch-888atx na kablach 30mm2 (zasilanie + i -) i 6mm2 (wzmak-> sub) a przod w planach. Na poczatku bylo lepiej niz teraz. Cale auto mi sie rozklekotalo od wstrzasow i teraz musze szukac grzechotek. Przy 3/4 mocy tylnia klapa chce sie sama otworzyc , fajne uczucie kiedy mowisz glos sie zalamuje, przy niskim zejsciu paraliz ciala, czlowiek glupieje. Napewno wydajnosciowo jest dobry, natomiast ciezko jest mowic o duzej jakosci gdyz jest to sedan i niestety bagaznik jest oddzielony od kabiny pasazerskiej. Fale z opoznieniem sie przenosza do obiorcy. Nie mam tez przodu bo trudno mowic ze te 10cm pod szyba to przod.
Pod tablice musialem podlozyc pianke polietylenowa bo najtaniej (2zl/m2).
Zestawik pracuje juz 2 lata i nie narzekam.
Pozdro.
Ja tez chcialbym sie pochwalic buszmanem mam alx-102sp czyli 25cm w skrzyni 35 L BR(zestrojona na 38Hz) podpiety pod buszmana pch-888atx na kablach 30mm2 (zasilanie + i -) i 6mm2 (wzmak-> sub) a przod w planach. Na poczatku bylo lepiej niz teraz. Cale auto mi sie rozklekotalo od wstrzasow i teraz musze szukac grzechotek. Przy 3/4 mocy tylnia klapa chce sie sama otworzyc , fajne uczucie kiedy mowisz glos sie zalamuje, przy niskim zejsciu paraliz ciala, czlowiek glupieje. Napewno wydajnosciowo jest dobry, natomiast ciezko jest mowic o duzej jakosci gdyz jest to sedan i niestety bagaznik jest oddzielony od kabiny pasazerskiej. Fale z opoznieniem sie przenosza do obiorcy. Nie mam tez przodu bo trudno mowic ze te 10cm pod szyba to przod.
Pod tablice musialem podlozyc pianke polietylenowa bo najtaniej (2zl/m2).
Zestawik pracuje juz 2 lata i nie narzekam.
Pozdro.
Co do wzmacniacza to mogę z czystym sumieniem polecić kupno używanego Phonocara PH560, dostaniesz go już w cenie 250zł, a jest naprawdę porządny. U mnie zasila suba Phonocara G-Line 300mm i gra to to wyśmienicie. Głośnik mam zamontowany w zamkniętej skrzyni wyliczanej pod głośnik - wymiary skrzyni: 48x43x20/38cm (szer x wys x gleb[gora/dol])