[B4 1.9TDI 1Z] Wyciek oleju
[B4 1.9TDI 1Z] Wyciek oleju
Witam. Jakiś czas temu zauważyłem wyciek oleju z silnika. Dość długo nie potrafiłem znaleźć przyczyny, bo olej kapal ze skrzyni biegów. Początkowo myślałem że cieknie na łączeniu silnika i skrzyni, ale teraz widze ze po wyczyszczeniu silnika pod filtrem oleju i zrobieniu ok 600km znow silnik jest tam ubrudzony olejem. Wygląda na to ze cieknie z chłodnicy oleju, która jest nad filtrem. Nie mam jeszcze pewnosci co do diagnozy, ale wyglada na to. Mieliście może podobną przypadłość :?:
Ostatnio zmieniony 23 maja 2007, 14:24 przez Jelly, łącznie zmieniany 1 raz.
Myslalem zeby to zrobic przy wymianie oleju, ale to za jakies 5kkm. Da sie to tak zrobic zeby zbyd dużo oleju nie wyciekło?? i z tego co czytam wystarczy odkręcić nakrętkę z króćca gwintowanego który przechodzi przez chłodnice oleju... poniżej opis z etki - czy wystarczy odkręcić nr 28 po odkręceniu filtra
Kolego możesz jeszcze raz zapodac to z etki w większej rozdzielczości :?:Jelly pisze:Myslalem zeby to zrobic przy wymianie oleju, ale to za jakies 5kkm. Da sie to tak zrobic zeby zbyd dużo oleju nie wyciekło?? i z tego co czytam wystarczy odkręcić nakrętkę z króćca gwintowanego który przechodzi przez chłodnice oleju... poniżej opis z etki - czy wystarczy odkręcić nr 28 po odkręceniu filtra [url=http://images21.fotosik.pl/320/73da68b7c08f202dmed.jpg]Obrazek[/URL]
Moze byc na maila minon1@o2.pl
Dzięki
tam jeszcze idą przewody chłodzenia
moim zdaniem to tylko ta nakrętka, może i banalne, ale mnie też to czeka i wiem że tam jest mało miejsca i nie wygodnie. Spróbuj i opisuj 8-)
[ Dodano: 2007-05-23, 14:51 ]
Mam świerze info od kogoś kto to robił
- odkręcasz filter
- robisz kontrę na 25
- odkręcasz cały 25 i wtedy nie musisz zdejmować przewodów od chłodzenia
Powodzenia
moim zdaniem to tylko ta nakrętka, może i banalne, ale mnie też to czeka i wiem że tam jest mało miejsca i nie wygodnie. Spróbuj i opisuj 8-)
[ Dodano: 2007-05-23, 14:51 ]
Mam świerze info od kogoś kto to robił
- odkręcasz filter
- robisz kontrę na 25
- odkręcasz cały 25 i wtedy nie musisz zdejmować przewodów od chłodzenia
Powodzenia