co myslicie o tym sprzegle bo mam do wymiany dobry czy jakiś badziew pomóżcie
http://moto.allegro.pl/item839072728_sp ... 91_96.html
[80 B4 1.9TDI 1Z] sprzegło
-
- Forum Audi 80
Próbowałem zasięgnąć jakieś info na temat sprzęgła statim i oto co sie dowiedziałem cytuję:"dobre na giełdę bo tanie","jak chcesz sprzedać można założyć" itp.W necie też nie wiele na temat sprzęgła tej firmy można poczytać .Fakt jest taki że to krajowa firma a nie jakaś chińszczyzna.Może ktoś zakładał i podzieli się opinią jak się sprawuje?
- bieniek1984
- Forum Audi 80
cena mocno kusi.... Może zapytaj kolesia co nimi sprzedaje jak on to widzi... Ma swojej ofercie sprzęgła różnych firm, więc też jakieś porównanie które wracają....
Panowie ile tak średnio wytrzymuje oryginalne sprzęgło w 1Z?
Wiem że zależy od stylu jazdy, ale zakładając taka normalną jazdę bez wyścigów co światła, ale też bez ksywy "emeryt":)
Panowie ile tak średnio wytrzymuje oryginalne sprzęgło w 1Z?
Wiem że zależy od stylu jazdy, ale zakładając taka normalną jazdę bez wyścigów co światła, ale też bez ksywy "emeryt":)
Mogę się wypowiedzieć tylko w 50 %, bo sprzęgło wymieniałem miesiąc temu i zrobiłem już nim tysiaka, jak narazie spisuje się dobrze i nie widzę jakiś niepokojących objawów wręcz teraz jest o niebo lepiej, zniknęły wreście te okropne drgania przy ruszaniu z jedynki :mrgreen: ale nie dziwię się jak zobaczyłem swoje stare :shock: a dlaczego tylko w 50 %, bo tarczę mam STATIM, a docisk SACHS :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kolego nic nie chce mówić ale nierade ci kupować tego sprzęgła firmy STATIM.
faktycznie cena była kusząca al jest jedno ale.Kopiłem to sprzęgło ale po 5000 km zaczęło
się dziwne szarpanie,problemy z wrzucaniem biegów a po 10000 km wzięło się szajstwo
rozsypało.Przez trzy miechy oglądali to sprzęgło jak tylko mogli.Dopiero wczoraj
zadzwonili że sprzęgło rozsypało się z winy producenta chcieli mi wcisnąć drugi chłam.Po oddaniu sprzęgła tej firmie zakupiłem nówkę Fugiel :mrgreen: SACHS :mrgreen: i od tamtej pory mam spokój ze sprzęgłem.tylko jeszcze muszę się z nimi pobujać żeby mi kaskę za tamto sprzęgło oddali bo coś nie za bardzo chcą.JAK DLA MNIE NIE PAKOWAŁ BYM SIĘ W TEN SZAJS :evil: .NASTĘPNYM RAZEM BIORĘ ORYGINAŁ SACHS DO MOJEJ NIUNI <ok> .A CO NAJLEPSZE JEŹDZIŁ TYM MÓJ OJCIEC KTÓRY JEŹDZI NAPRAWDĘ J :shock: AK DZIADEK.
faktycznie cena była kusząca al jest jedno ale.Kopiłem to sprzęgło ale po 5000 km zaczęło
się dziwne szarpanie,problemy z wrzucaniem biegów a po 10000 km wzięło się szajstwo
rozsypało.Przez trzy miechy oglądali to sprzęgło jak tylko mogli.Dopiero wczoraj
zadzwonili że sprzęgło rozsypało się z winy producenta chcieli mi wcisnąć drugi chłam.Po oddaniu sprzęgła tej firmie zakupiłem nówkę Fugiel :mrgreen: SACHS :mrgreen: i od tamtej pory mam spokój ze sprzęgłem.tylko jeszcze muszę się z nimi pobujać żeby mi kaskę za tamto sprzęgło oddali bo coś nie za bardzo chcą.JAK DLA MNIE NIE PAKOWAŁ BYM SIĘ W TEN SZAJS :evil: .NASTĘPNYM RAZEM BIORĘ ORYGINAŁ SACHS DO MOJEJ NIUNI <ok> .A CO NAJLEPSZE JEŹDZIŁ TYM MÓJ OJCIEC KTÓRY JEŹDZI NAPRAWDĘ J :shock: AK DZIADEK.