obroty mi nie falują trzymają się równiutko a moja świeca wygląda rak samo jak tu
wiec skoro obroty sie trzymają i są równe to wyklucza chyba sondę trochę, wiec może zle ustawiony zapłon i stąd tak wysokie spalanie jak sadzicie pozdrawiam
[80 B3] Wysoka temperatura ...
- percevalle
- Audi 80 Klub
Co do temperatury możesz mieć uszkodzony termostat i otwiera się za późno.
Co do świec to na 99% za bogata mieszanka z tym ze w JN masz mechaniczny wtrysk i akurat w nim sonda nie odgrywa tak dużej roli jak na choćby w monowtrysku.
Zrób tak:
-odepnij sondę- powinieneś zauważycz trochę poprawy
-sprawdź ustawienie zapłonu
-wyreguluj mieszanke- z tym może byś problem bo mało kto ogarnia wtrysk mechaniczny
Co do świec to na 99% za bogata mieszanka z tym ze w JN masz mechaniczny wtrysk i akurat w nim sonda nie odgrywa tak dużej roli jak na choćby w monowtrysku.
Zrób tak:
-odepnij sondę- powinieneś zauważycz trochę poprawy
-sprawdź ustawienie zapłonu
-wyreguluj mieszanke- z tym może byś problem bo mało kto ogarnia wtrysk mechaniczny
też się tak zdarza, że winną okopcenia świec jest cewka, jednakże tak jak koledzy pisali do wyregulowania także mieszanka, zbyt bogata też powoduje okopcenie świec. Warto także spawdzić filtr powietrza.delik pisze:czy jest możliwe ze słaba iskra od cewki powoduje to ze mam okopcone świece nie znam się wiec pytam pozdrawiam,
Z tym że jak ja miałem uszkodzoną sondę w JN to jedynym objawem było lekkie falowanie na zimnym i troszkę wyższe spalanie - także nie nastawiaj się na to że jak wymienisz sonde to od razu wszystko się naprawi.delik pisze:następnie sonda
Dla mnie primo to ustawić zapłon i mieszankę z tym że sam za to raczej sie nie bierz i udaj sie do kogoś kto zna sie na mech. wtrysku bo w 90% warsztatów to rozlegulują Ci go jeszcze bardziej.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
sam raczej nie będę bo nie mam do tego sprzętu wiec do mechanika trzeba lecieć powinno pomoc
[ Dodano: 2009-12-07, 17:09 ]
no wiec dzisiaj gadałem z mechanikiem i w czwartek autko leci na ustawienie znaków rozrzadu(podejrzewa ze coś nie tak), ustawienie zapłonu, ustawienie kata wtrysku
[ Dodano: 2009-12-14, 11:31 ]
autko już ma wszystko ok z zapłonem i rozrządem było wszystko ok(sam się temu przeglądałem) i co teraz??
[ Dodano: 2009-12-07, 17:09 ]
no wiec dzisiaj gadałem z mechanikiem i w czwartek autko leci na ustawienie znaków rozrzadu(podejrzewa ze coś nie tak), ustawienie zapłonu, ustawienie kata wtrysku
[ Dodano: 2009-12-14, 11:31 ]
autko już ma wszystko ok z zapłonem i rozrządem było wszystko ok(sam się temu przeglądałem) i co teraz??