[ Audi B4 1.9 tdi 90km Z1] brak mocy
- corrado18g60r
- Forum Audi 80
[ Audi B4 1.9 tdi 90km Z1] brak mocy
Witam.
Koledzy poratujcie od prawie miesiąca męczę się z tą usterką. Mianowicie gdy uruchomię silnik wszystko jest dobrze po kilku sekundach podświetla się kontrolka od awarii silnika. Silnikowi brakuje siły dobić do setki to jak pchać wóz z węglem. Byłem już na kilkunastu stacjach i nic 3 razy połączany pod komputer nic nie wykryto, przepływomierz wymieniony i nic, turbina ładnie pracuje. Już nie mam pojęcia za co się złapać. Może mieliście podobne przypadki? [/b]
Koledzy poratujcie od prawie miesiąca męczę się z tą usterką. Mianowicie gdy uruchomię silnik wszystko jest dobrze po kilku sekundach podświetla się kontrolka od awarii silnika. Silnikowi brakuje siły dobić do setki to jak pchać wóz z węglem. Byłem już na kilkunastu stacjach i nic 3 razy połączany pod komputer nic nie wykryto, przepływomierz wymieniony i nic, turbina ładnie pracuje. Już nie mam pojęcia za co się złapać. Może mieliście podobne przypadki? [/b]
Ostatnio zmieniony 07 gru 2009, 20:48 przez corrado18g60r, łącznie zmieniany 2 razy.
przyczyn takiego zachowania silnika może być wiele.....dziwne jest to że żaden mechanik nie pomógł Ci do tej pory.....jeżeli świeci się kontrolka to znaczy że jest awaria i po podłączeniu do vaga wszystko albo prawie wszystko powinno być jasne....poza tym musisz napisać coś więcej....co robiłeś w aucie,co wymieniłeś.....uszkodzony przepływomierz daje trochę inne objawy.....
-
- Forum Audi 80
- Imię: Sylwester
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Brak mocy w Audi B4 1.9 tdi 90km
miałem kiedyś taki objaw a mianowicie nie łączył mi czujnik pedału hamulca .
- corrado18g60r
- Forum Audi 80
Mnie również to dziwi i jest bardzo uciążliwe. Co wymieniłem? Filtr paliwa, filtr powietrza i owy przepływomierz. To wszystko co zostało wymienione. Naprawdę nie mam pojęcia.
Jeśli chodzi o te wężyki są całe jest z nimi wszystko w porządku.
Jest jeszcze jakiś czujnik od wtrysku paliwa. Czy uszkodzony może dawać takie objawy?
Jeśli chodzi o te wężyki są całe jest z nimi wszystko w porządku.
Jest jeszcze jakiś czujnik od wtrysku paliwa. Czy uszkodzony może dawać takie objawy?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Sylwester
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Audi B4 1.9 tdi 90km Z1] brak mocy
chodzi ci o czujnik wzniosu iglicy na 3 cylindrze to jeżeli na przykład będzie jakaś przerwa w obwodzie lub odłączysz czujnik to kontrolka awarii silnika zapali się i wyskoczy błąd w sterowniku ale auto będzie jechało .
- corrado18g60r
- Forum Audi 80
- corrado18g60r
- Forum Audi 80
corrado18g60r a masz możliwość zrobienia logów jak tak to były by pomocne i jeszcze jedna sprawa a nie pokazują ci się błędy w sterowniku i czy łączy ci się np vag ze sterownikiem bo to istotne.
Jeśli niema sterownik żadnych błędów i łączy się z nim bez problemu vag to pasowało by sprawdzić szczelność pomiędzy turbo a kolektorem ssącym rezystancje czujników temp. 3szt, wtrysku sterującego, n75 dla pewności ile ładuje turbo potrzebny ci będzie manometr, rezystancje czujników hamulca, potencjometr pedału gazu, położenia wału, a pierwsza sprawa to jaki jest kąt i dawka.
jeszcze jedno pytanie a nie robiony był przypadkiem chip w sterowniku ?
Jeśli niema sterownik żadnych błędów i łączy się z nim bez problemu vag to pasowało by sprawdzić szczelność pomiędzy turbo a kolektorem ssącym rezystancje czujników temp. 3szt, wtrysku sterującego, n75 dla pewności ile ładuje turbo potrzebny ci będzie manometr, rezystancje czujników hamulca, potencjometr pedału gazu, położenia wału, a pierwsza sprawa to jaki jest kąt i dawka.
jeszcze jedno pytanie a nie robiony był przypadkiem chip w sterowniku ?