[B4 19 TDI 1Z] podłączenie turbosprężarki
-
- Forum Audi 80
[B4 19 TDI 1Z] podłączenie turbosprężarki
Byłem u mechanika w celu wymiany uszczelki pod głowicą i po odbiorze samochodu zauważyłem, że turbina się nie załącza i następuje wyciek oleju tak jak na zdjęciu. Turbina działała przed bez żadnych problemów więc prawdopodobnie jest coś źle podłączone i któraś śruba nie jest dobrze dokręcona. Z którego przewodu mógł nastąpić wyciek oleju i jak sprawdzić czy turbina jest dobrze podłączona? Wydaje mi się, że mogły zostać pomylone przewody podciśnienia które prowadzą do N75. Z góry przepraszam, jeżeli pomyliłem fachowe nazewnictwo ale jestem laikiem w tej dziedzinie.
z tego co tu widze to masz wyciek z magistrali olejowej do turbo spróboj dokrecic, jak nie pomoze to moze nie ma podkładki. a to ze turbo nie załacza to moze wezyk od podcisnienia nie jest podłaczony lub sztanga turbiny sie zacieła, a tak wogóle pojechalbym do tego mechanika i bym go zjeb.. kazał naprawic te usterki.
-
- Forum Audi 80
- krzyzak2211
- Forum Audi 80
Wtaj chris_luczak, tutaj masz wszystko dokładnie opisane przez naszego forumowicza "spietyq" po kolei co gdzie i jak ma być podłączone podłączenie n75